Mikä oma puhelinnumero olikaan? Näin kaivat sen esiin

Oma puhelinnumero on nykyään usein hukassa, mutta sen voi löytää nopeasti Androidista ja iPhonesta.

9.8.2020 16:00

Puhelinnumerojen muistaminen on katoavaa kansanperinnettä matkapuhelinten ja numeroiden pikavalintojen myötä, ja sama pätee usein myös omaan puhelinnumeroon. Kun joku kysyy numeroasi, älä hämmenny vaan kaiva se esiin. Vinkkejä jakeli Digital Trends.

Androidissa tapoja on useita ja ne myös voivat vaihdella puhelimesta ja Androidin versiosta toiseen. Yksi usein toimiva tapa on avata Yhteystiedot-sovellus, joka näyttää sinun tietosi ylimpänä.

Jos numeroa ei näy Yhteystiedoissa, mene puhelimen asetusvalikkoon. Tarkka polku voi siis vaihdella, mutta monessa tapauksessa kannattaa etsiä Tietoja laitteesta- tai vastaavaa valikkoa ja sitten valita Tila. Numerosi saatetaan näyttää tässä valikossa tai sitten sinun pitää vielä jatkaa sim-kortin tietoihin sen nähdäksesi. Toisinaan puhelinnumeron kohdalla kuitenkin lukee "tuntematon".

Jos asetuksen sopukkaa on vaikea löytää, voit yrittää kirjoittaa asetusvalikon hakuun "puhelinnumero" löytääksesi perille.

IPhonessa numerosi pitäisi näkyä avaamalla puhelusovelluksen yhteystiedot. Sinun numerosi tulisi olla ensimmäisenä näkyvissä ainakin iOS:n versiossa 13. Voit myös mennä iPhonen asetusvalikon kohtaan Puhelin. Numerosi pitäisi näkyä siellä.

Muitakin keinoja numeron selvittämiseen on. Voit vaikkapa soittaa jollekin toiselle, joka voi sitten kertoa sinulle mistä numerosta puhelusi tuli. Tai voit nähdä puhelinnumerosi liittymäsi laskussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?