Microsoftin xCloud-pelipalvelu ei päässyt Applen App Storeen - Mobiili - Ilta-Sanomat

Microsoftin pelipalvelu törmäsi seinään iPhonessa – Apple neuvoi kiertotien

Apple ehdottaa Microsoftille App Storen ohittamista, jos xCloud halutaan tarjota iPhonen käyttäjille. Asiasta kertoo Business Insider.

­

7.8. 16:00

Microsoftin 15. syyskuuta käynnistyvä pelien suoratoistopalvelu Project xCloud ei pääse Applen mobiililaitteiden viralliseen latauskauppaan App Storeen. Microsoft aikoi tuoda palvelunsa Android-laitteiden lisäksi Applen iOS-alustalle, mutta Applen mukaan App Storen käytännöt estävät sen.

– App Store luotiin turvalliseksi ja luotetuksi paikaksi asiakkaille löytää ja ladata sovelluksia, Applen edustaja selittää Business Insiderille.

Edustajan mukaan kaikki kauppaan hyväksyttävät sovellukset tarkistetaan ensin. Koska xCloud käsittää koko joukon pelejä, niistä jokainen pitäisi ensin tarkistaa ennen niiden päästämistä App Storeen. Ja Microsoft ei ole ilmeisesti tehnyt niin. Edustajan mukaan kehittäjät voivat myös valita jonkin verkkoselaimen ja tarjota palvelujaan sen kautta App Storen sijaan.

XCloud on kuukausitilaukseen perustuva pilvipohjainen pelipalvelu, joka tuo tietokoneista ja konsoleista tuttuja videopelejä Android-laitteisiin. Itse pelit pyörivät Microsoftin palvelimilla, mistä ne suoratoistetaan esimerkiksi puhelimeen. Suomessa testit alkoivat keväällä.

XCloudin tarjoaminen Applen laitteille olisi osa Microsoftin laajempaa pyrkimystä saada eri palveluilleen jalansijaa kilpailevilla alustoilla. Viime aikoina Microsoft on esimerkiksi lyöttänyt Windows 10:tä yhteen niin Androidin kuin Linuxin kanssa.

Applen politiikka ei koske vain Microsoftia. Samalla tavalla myös esimerkiksi Googlen Stadia-pelipalvelu on estynyt pääsemästä iOS:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?