Netflix antaa vaihtaa videon toiston nopeutta Android-sovelluksessa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Netflix saa odotetun uudistuksen: Tarkkaile Android-puhelintasi

Netflix tuo Android-sovellukseen mahdollisuuden muuttaa videon toiston nopeutta. Kaikki eivät ole iloisia.

4.8.2020 7:00

Suoratoistopalvelu Netflix on alkanut päivittää Android-sovellusta uudella toiminnolla, jolla voi hidastaa tai nopeuttaa videon toistoa. Uudet nopeudet ovat 0.5X, 0.75X, 1.25X ja 1.5X, Netflix kertoo blogissaan.

Netflixin mukaan käyttäjät ovat kovasti kaivanneet tätä toimintoa. Yhtiö testasi videoiden hidastusta ja nopeutusta viime vuoden lopulla. Silloin eri sisällöntuottajat, kuten ohjaaja Judd Apatow, vastustivat uudistusta. Arvostelijoiden mukaan videot tulee katsoa niin kuin ne on alun perin tarkoitettu.

Netflix sanoo ottaneensa kritiikin huomioon. Sen vuoksi valittavia nopeuksia on rajallinen määrä, ja käyttäjän pitää myös erikseen valita normaalista poikkeava nopeus joka kerta. Edellinen valinta ei siis jää voimaan uutta videota katsottaessa.

Netflixin mukaan katselunopeuden muuttaminen ei ole vaikuttanut katsojien mielipiteisiin sisällön laadusta. Lisäksi siitä on hyötyä esimerkiksi katsottaessa ohjelmia tekstityksen kanssa tai jos tilaajalla on kuulo- tai näköongelmia. Netflixin mukaan monet näkövammaiset haluavat myös kuunnella sisältöjä normaalia nopeammin.

Toiminto tulee nyt kaikille Android-käyttäjille, mutta Netflix ei antanut tarkkaa aikataulua päivityksen jakelulle. Sovellusta kannattaa kuitenkin pitää silmällä. Netflix aloittaa toiminnon testaamisen iOS:ssä ja selaimessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?