Google Play lisäsi suodattimet hakutulosten rajaamiseen - Mobiili - Ilta-Sanomat

Android-laitteet saivat uuden kätevän toiminnon – parantaa myös turvallisuutta

Google Playssa on mahdollista suodattaa hakutuloksia muun muassa tähtien ja maksullisuuden perusteella, Android Police kertoo.

1.8.2020 7:00

Androidin virallinen sovelluskauppa Google Play on nyt entistä fiksumpi, kun siinä hakee sovelluksia. Android Policen mukaan hakutuloksia voi nyt suodattaa erilaisilla kriteereillä. Niiden joukossa ovat sovellusarvioista peräisin oleva tähtimäärä, Tiimin valinnat, Premium ja Uusi.

Käyttäjä voi esimerkiksi rajoittaa hakutuloksia sen mukaan, onko sovellus saanut vähintään 4 tai vähintään 4,5 tähteä. Tähtien määrä on yksi, joskin ei suinkaan ainoa, sovelluksen luotettavuudesta kertova tekijä.

Tarjotut suodattimet vaihtelevat hakusanasta riippuen.

Turvallisuudesta kertova tekijä on myös esimerkiksi sovelluksen latausmäärä, mutta sen perusteella ei voi rajoittaa hakutuloksia. Toinen uusi suodatin Tiimin valinnat kuitenkin paikkaa puutetta. Tällä suodattimella saa näkyville sovellukset, jotka ovat ilmeisesti käyneet läpi jonkinlaisen Googlen arviointiprosessin. Epäselväksi jäi, millä tavalla sovellus ansaitsee tämän merkinnän.

Premium-suodatin listaa hakua vastaavat maksulliset sovellukset, kun taas Uusi esittää tuoreet sovellukset. Sen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä uusien sovellusten joukossa saattaa olla keskimääräistä enemmän haitallisia sovelluksia, jos ja kun Google ei ole niitä vielä hoksannut. Suodattimia voi yhdistellä haun rajaamiseksi vielä tarkemmin.

Uudet suodattimet ovat jo laajasti saatavilla eri puolilla maailmaa. Muutos ei myöskään vaadi päivitystä Google Play -sovellukseen. Suodattimet näkyivät, kun IS Digitoday katsoi Play-kauppaa puhelimella. On kuitenkin mahdollista, että suodattimet eivät vielä näy aivan kaikilla.

IS Digitodayn kokeilussa suodattimet toimivat myös suomenkielisillä hakusanoilla. Läheskään kaikissa tapauksissa ei kuitenkaan tarjota kaikkia suodattimia. Joskus saatavilla ei ollut ainuttakaan suodatinta, toisinaan vain tähtivalinta ja yksi muista suodattimista. Parhaimmillaan saatavilla olivat kaikki suodattimet.

Kokeilussa käytettiin yleisluontoisia hakusanoja, kuten ruoka, kunto, lautapelit tai autot. Suodatinten vaihteluun oli vaikea keksiä selvää logiikkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?