Huawei syrjäytti Samsungin älypuhelinmyynnin ykkösenä –”Ei olisi tapahtunut ilman koronaa” - Mobiili - Ilta-Sanomat

Huawei syrjäytti Samsungin älypuhelinmyynnin ykkösenä –”Ei olisi tapahtunut ilman koronaa”

Julkaistu: 30.7. 11:31

Huawei ohitti Samsungin ja nousi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi, kertoo Canalys.

Kiinalainen teknologiayhtiö Huawei on peitonnut Samsungin suurimpana älypuhelinten myyjänä maailmassa, kertoo teknologiateollisuutta tarkkaileva analyysiyhtiö Canalys.

Huawei toimitti huhti–kesäkuun aikana 55,8 miljoonaa älypuhelinta. Samaan aikaan Samsungin puhelintoimitukset sakkasivat peräti 30 prosenttia, jolloin kokonaismääräksi jäi 53,7 miljoonaa toimitettua puhelinta.

Myös Huawein puhelinmyynti putosi, mutta vain viisi prosenttia.

Huawein teknologioihin on liitetty turvallisuushuolia. Esimerkiksi Yhdysvallat on ottanut käyttöön pakotteita, jotka rajoittavat yhtiön toimintaa.

Huawei ei esimerkiksi saa käyttää puhelimissaan Googlen sovelluksia, kuten karttoja tai Play-sovelluskauppaa. Sen sijaan Huawei on kehittänyt oman AppGallery-sovelluskauppansa, jonka valikoima on tosin paljon Googlen tarjontaa suppeampi.

Huawein älypuhelinmyynti ulkomaille väheni lähes kolmanneksella huhti–kesäkuussa, mutta vahva kysyntä kotimarkkinalla siivitti yhtiön kärkisijalle. Noin 70 prosenttia yhtiön puhelimista myydään nyt Kiinassa, jossa korona on ollut suhteellisen hyvin hallinnassa.

– Tämä on huomattava saavutus, jota harva olisi voinut ennustaa vuosi sitten, toteaa Canalysin analyytikko Ben Santon.

– Ilman Covid-19:ää näin ei olisi tapahtunut. Huawei on ottanut täyden hyödyn Kiinan talouden toipumisesta käynnistäessään uudelleen puhelinliiketoimintaansa.

Samsungilla sen sijaan on Kiinassa vain yhden prosentin markkinaosuus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?