Uusi pikalataustekniikka voi mullistaa puhelimen käytön – pian uusissa laitteissa - Mobiili - Ilta-Sanomat

Uusi pikalataustekniikka voi mullistaa puhelimen käytön – pian uusissa laitteissa

Qualcomm on esitellyt uuden entistä nopeamman pikalataustekniikan, joka voi olla uusissa puhelinmalleissa jo ennen syyskuun loppua.

29.7.2020 8:59

Qualcomm on esitellyt uuden ja entisiä huomattavasti nopeamman pikalataustekniikan. Qualcommin mukaan Quick Charge 5 lataa puhelimen tyhjästä 50 prosenttiin viidessä minuutissa, ja täyteen 15 minuutissa.

Quick Charge 5 on ensimmäinen kaupallinen 100 watin tehoa tukeva pikalataustekniikka, ja on yhtiön mukaan 70 prosenttia nopeampi kuin edellinen Quick Charge 4. Silti sen luvataan tuottavan turhaa lämpöä 10 celsiusastetta vähemmän.

Uuden tekniikan luvataan olevan myös taaksepäin yhteensopiva, joten se toimii myös aiemman sukupolven laitteiden kanssa. Kauppoihin uusia Quick Charge 5 -lataustekniikkaa tukevia laitteita luvataan vielä ennen syyskuun loppua.

Uusi tekniikka saattaa vihdoin syrjäyttää yleisen akkua kuluttavan ja vaarallisenkin tavan pitää puhelinta latauksessa yön yli, jos vartin latauksella laitteeseen saa virtaa päivän ajaksi.

Nopeammalle lataukselle on tosin luvassa myös aiempaa enemmän tarvetta, sillä tulevien puhelinmallien 5g-yhteydet kuluttavat aiempaa enemmän virtaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?