Corning esitteli älypuhelinten uuden lasin Gorilla Glass Victus - Mobiili - Ilta-Sanomat

Älypuhelimiin tulee pian muutos – voi säästää kalliilta laskulta

Uusi lasi lupaa kestävyyttä, kun puhelin putoaa tai kolhiintuu.

Gorilla Glass Victus lupaa parannusta sekä iskun- että naarmunkestävyyteen.­

25.7. 7:00

Älypuhelimissa erittäin yleisesti käytetty näyttölasi Gorilla Glass etenee seuraavaan versioonsa. Valmistaja Corning paljasti Victus-nimisen lasin, jonka on määrä parantaa sekä naarmun- että iskunkestävyyttä. Tähän asti parannukset ovat aina keskittyneet vain jompaan kumpaan.

Tiedotteen mukaan Victus-lasi sieti naarmuttamista laboratoriotesteissä kaksi kertaa paremmin nykyiseen Gorilla Glass 6:een verrattuna. Victus kesti myös pudotuksen kahdesta metristä kovaan ja epätasaiseen pintaan. Mutta kyse on siis todellakin hallituista laboratoriotesteistä, ja todellisen elämän arvaamattomuus saattaa muuttaa tuloksia.

Älypuhelinten lisäksi Victus nähdään myös muun muassa tableteissa ja kannettavissa tietokoneissa. Aivan ensimmäiseksi uutuuteen tarttuu Samsung, joskin Corning ei kertonut missä laitteessa lasi nähdään. Corning sanoi vain, että Samsung alkaa käyttää Victusia "lähitulevaisuudessa".

9to5Googlen mukaan huhut viittaavat Samsungin Galaxy Note 20 Ultra -huippupuhelimen olevan se laite, jossa Gorilla Glass Victus lanseerataan.

On mahdollista, että Victus on ainakin aluksi huippupuhelimiin tuleva ominaisuus, jonka valumista alemman hintaluokan laitteisiin joutuu odottamaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?