Adobe jakaa ilmaiseksi kuvankäsittelyohjelmaa puhelimiin

Adoben Photoshop Camera on ilmainen sovellus Androidille ja iOS:lle.

Sovelluksella voi tehdä rajuja muutoksia alkuperäiseen kuvaan vaihtamalla vaikkapa vuorokaudenaikaa tai muuttamalla kuvan piirrostyyliseksi.

6.7.2020 7:00

Adobe Software julkaisi ilmaisen kuvankäsittelyohjelman Android- ja iPhone-puhelimille, Screen Rant kertoo. Yhtiö omisti Photoshop Camera -sovellukselleen taannoin myös blogikirjoituksen.

Sovellus on tarkoitettu puhelimella otettujen valokuvien muokkaamiseen käyttämällä hyväksi Adoben Sensei-tekoälyä, joka on tuttu Adoben tietokoneissa toimivasta Photoshop-ohjelmasta. Sillä voi paitsi parantaa kuvia erilaisin suokedattimin, myös vaihtaa kokonaisia elementtejä, kuten sinitaivaan tähtiin samalla kuvan muut osat yöhön sovittaen.

Sensei päättelee, millaisia muutoksia käyttäjä mahdollisesti haluaa ja käyttää useita suodattimia kerralla esimerkiksi selfiekuvassa olevan ihon tasoittamiseksi, taustan hämärtämiseksi ja valaistuksen parantamiseksi. Alkuperäinen valokuva on aina helposti palautettavissa, jos ehdotetut muutokset eivät kelpaa.

Ehkä ennen sovelluksen lataamista kannattaa kuitenkin tutustua oman puhelimensa kameraan. Useissa uusissa puhelimissa on jo käytössä tekoäly valokuvien ottamiseksi ja ehostamiseksi. Moni saattaa siis pärjätä jo puhelimen omilla avuilla. Sovellus saattaa silti tarjota paljon ominaisuuksia, joita puhelimen oma ohjlemisto ei sisällä.

Jotta Photoshop Camera voi tehdä työnsä, käyttäjän on päästettävä se käsiksi kuviinsa ja luotettava sovelluksen tekijään. Adobe ei ole kuitenkaan antanut syytä epäillä itseään tietojen väärinkäytöstä.

Photoshop Camera löytyy niin Androidin Google Play -kaupasta kuin iPhonen App Storesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?