WhatsApp vahvisti: Nämä 5 uudistusta nähdään pian - Mobiili - Ilta-Sanomat

WhatsApp vahvisti: Nämä 5 uudistusta nähdään pian

WhatsApp saa uusia ominaisuuksia ja alkaa toimia uudessa käyttöjärjestelmässä.

Julkaistu: 2.7. 10:53

WhatsApp vahvisti qr-koodien olevan tulossa ja kertoi samalla muista uudistuksista.

Facebookin pikaviestisovellus WhatsApp kertoi blogissaan viidestä uudistuksesta, jotka kaikki tulevat käyttäjille lähiviikkojen aikana.

WhatsApp kertoi, että aiemmin huhutut ja puhelimen kameralla luettavat qr-koodit yhteystietojen jakamiseksi ja lisäämiseksi ovat nyt tulossa. Kun käyttäjä tapaa jonkun uuden henkilön, hänet voi lisätä yhteystietoihin skannaamalla hänen qr-koodinsa.

Sovellukseen aiemmin lisätyt tarrat viestien elävöittämiseksi voivat nyt olla myös animoituja. Luvassa on animoitujen tarrojen pakkauksia, jotka ovat WhatsAppin mielestä entistä hauskempia ja ilmaisevampia. Tarrat jakavat mielipiteitä, mutta WhatsAppin mukaan niistä on tullut yksi nopeimmin kasvava viestinnän muoto sovelluksessa, ja tarroja lähetetään miljardeittain joka päivä.

Videopuheluja parannetaan myös mahdollistamalla osallistujan maksimointi koko ruudulle pitämällä sormea painettuna tämän päällä. Lisäksi ryhmäkeskusteluihin tulee kuvake, josta ryhmävideopuhelun voi aloittaa.

KaiOS-käyttäjät puolestaan pääsevät jakamaan julkaisuja, jotka katoavat 24 tunnin päästä. KaiOS on mobiililaitteiden käyttöjärjestelmä, joka on nähty muun muassa joissakin HMD:n Nokia-peruspuhelimissa.

WhatsApp ei täsmentänyt, tulevatko kaikki nämä uudistukset ensin iOS- tai Android-käyttäjille vai molemmille yhtä aikaa.

Yksi uudistus koskee kuitenkin niitä, jotka käyttävät WhatsAppia tietokoneella joko sovelluksen tai selaimen kautta. He saavat nyt silmiä säästävän tumman tilan, joka on ollut mobiilikäyttäjien ulottuvilla jo maaliskuusta lukien.

Näitä muutoksia enemmän maailmalla puhuttaa Facebookin pyrkimys tehdä WhatsAppista mobiilimaksamisen väline. Suuret suunnitelmat ovat herättäneet vastustusta, ja palvelun käynnistys Brasilian suurilla markkinoilla ajautui nopeasti vaikeuksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?