Applen uusista iPhoneista lisää tietoa, kuulokkeet saattavat puuttua - Mobiili - Ilta-Sanomat

Tällainen on tuleva iPhone 12 – keksikö Apple uuden tavan rahastaa?

Applen uusista iPhoneista vuodettiin lisää tietoa. Apple saattaa myös tarjota faneilleen karvasta kalkkia puuttuvien kuulokkeiden muodossa.

Apple satsasi iPhone 11:ssä erityisesti kameraan.

25.5.2020 7:00

Huhut Applen seuraavista iPhoneista lisääntyvät. Epävirallisesti iPhone 12:na tunnetut puhelimet saavat Digitimesin mukaan tehostusta laajakuvaamiseen. Artikkeli on maksullinen, mutta sitä lainaavat muun muassa Techradar ja Tom's Guide.

Laajakulmalinssit kaikissa uusissa iPhoneissa rakennetaan ennakkotietojen mukaan seitsemällä optisella elementillä nykyisen kuuden sijaan. Digitimesin mukaan tämä voi vähentää poikkeamia ja vääristymiä valokuvissa.

Entuudestaan oletetaan, että tulossa ovat iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro ja iPhone 12 Pro Max. Kahdessa ensimmäisessä on tiettävästi kaksoiskamera takana, kun taas kalliimmissa versioissa on triplakamera mahdollisesti lidar-anturin kera. Puhelinten näyttöjen koko vaihtelee 5,4 tuumasta 6,7 tuumaan, mutta kaikki käyttävät samaa uutta A14 Bionic -suoritinta. Perusmalleissa työmuistia ennustetaan olevan 4 gigatavua ja Pro-malleissa 6 gigatavua.

Heivaako Apple kuulokkeet?

Huonompi uutinen voi monelle olla, että Applen uskotaan poistavan langalliset EarPods-kuulokkeensa uusien iPhonejen pakkauksesta. Huhun lähteenä on luotettavaksi osoittautunut analyytikko Ming-Chi Kuo, jota muun muassa 9to5Mac lainaa.

Kuon mukaan on mahdollista, että Apple ei tarjoa enää kuulokkeita iPhonejen kanssa lisätäkseen langattomien AirPods-kuulokkeidensa myyntiä. Analyytikko odottaa Applen laskevan niiden hintaa oleellisesti joulun alla.

Uusien iPhonejen aikataulu voi elää koronapandemian vuoksi, eikä niitä välttämättä ole aluksi saatavilla normaaleja määriä. Tyypillisesti Apple esittelee uudet iPhonet syyskuisin. Kaikki uutuudet ovat oletetusti 5g-puhelimia ja niiden hinnat liikkunevat 650 ja 1100 dollarin välillä, Digital Trends kirjoittaa.

Apple julkaisi jo alkuvuonna yhden uuden iPhonen. Kyseessä on malliston halvin vaihtoehto iPhone SE, mutta se voi silti olla monelle liian kallis nykyisessä taloustilanteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?