Android oli alun perin tarkoitettu kameroiden käyttöjärjestelmäksi - Mobiili - Ilta-Sanomat

Tiesitkö tätä: Android tehtiin ihan muuhun tarkoitukseen kuin puhelinten käyttöjärjestelmäksi

Android päätyi puhelimiin vasta viiveellä.

Julkaistu: 22.5. 7:00

Android-käyttöjärjestelmän ei alun perin ollut määrä toimia älypuhelimissa, Android Authority kertoo.

Miljardeista älypuhelimista tuttu Android oli alun perin tarkoitettu digitaalisiin kameroihin. Tämän tiedonjyvän tarjoaa Android Authority, joka lainaa Androidin isää Andy Rubinia vuodelta 2013. Silloin hän kertoi, että Androidista oli määrä tehdä alusta kameroille, ja tarkoitus oli mahdollistaa kuvien ja videoiden säilöminen verkossa itse kameran sijaan.

Idea ei kuitenkaan kiinnostanut sijoittajia, joten Rubin tiimeineen löysi uuden kohteen: älypuhelimet. Kumppaniksi löytyi Google, joka osti Androidin vuonna 2005.

Androidin juuret ovat osin myös suomalaiset, sillä käyttöjärjestelmä perustuu Linuxiin. Tämän avoimen koodin käyttöjärjestelmän puolestaan loi aikanaan suomalainen Linus Torvalds. Ironisesti Android myös suurelta osin tuhosi Nokian valta-aseman älypuhelimissa ja esti suomalaisbrändiä nousemasta takaisin jaloilleen edes Microsoftin avulla.

Android Authority leikkii ajatuksella, jos Android olisi todella päätynyt kameroiden käyttöjärjestelmäksi. Olisiko Nokian Symbian-käyttöjärjestelmä kehittynyt uusien puhelinten tarpeisiin ja pysynyt merkittävänä pelurina? Tai olisiko Microsoft saanut tukevan jalansijan älypuhelimissa Windows Phone -käyttöjärjestelmällään ja sitä käyttäneillä Nokia-puhelimilla?

Ympyrän voi nähdä sulkeutuneen myös siten, että nykyään melkein kaikissa Android-puhelimissa on kamera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?