OnePlusin vaatteiden läpi näkevä kamera jää toistaiseksi – korjaus viikkojen päässä - Mobiili - Ilta-Sanomat

OnePlusin vaatteiden läpi näkevä kamera jää toistaiseksi – korjaus viikkojen päässä

Phtotochrom-kuvat ovat OnePlus 8:n eritysominaisuus.

Julkaistu: 20.5. 11:15

OnePlus kertoo tarkentavia tietoja huippupuhelimensa kameran korjaamisesta.

Kiinalainen puhelinvalmistaja OnePlus päätti tehdä muutoksia uuden huippumallinsa 8 Pron kameraan, koska sillä voi joissakin tilanteissa nähdä jopa vaatteiden läpi.

OnePlus kertoi kiinalaiselle yleisölleen poistavansa vaatteiden läpi kuvaamisen mahdollistavan toiminnon tilapäisesti ohjelmistopäivityksellä. OnePlusin edustaja David Y. huomauttaa kuitenkin yhtiön keskustelupalstalla, että tämä toiminto estetään vain puhelimen HydrogenOS-alustalla, joka on käytössä Kiinassa.

Muualla maailmassa – myös Suomessa – käytettävässä OxygenOS:ssä toiminto säilyy niin kauan, kun OnePlus korjaa sitä. Yhtiö kertoi asiasta tukifoorumillaan.

– Tällä tavalla voimme keskittyä [kameran toimintaa muuttavan] päivityksen tuomiseen teille niin pian kuin mahdollista, edustaja sanoo.

David Y. arvioi kameraa muuttavan päivityksen tulevan jakeluun ”tulevina viikkoina”. Päivitys säilyttää kyseisen Photochrom-suodattimen, mutta rajoittaa muuta mahdollisesti huolestuttavaa toiminnallisuutta. Sen tarkemmin edustaja ei asiaa selvittänyt.

Edustajan mukaan suodattimen tilapäinen poisto Kiinassa johtuu paikallisessa sosiaalisessa mediassa liikkuneista vääristä ja harhaanjohtavista tiedoista.

Photochrom-suodatin on OnePlus 8 Pron erikoisominaisuus, joka sisältyy laitteessa olevaan color filter -kameraan. Muissa OnePlus-laitteissa ei toimintoa ole.

Suodattimen tarkoitus on edistää käyttäjien luovuutta älypuhelinkuvaamisessa, mutta samalla käyttäjien huolet tiedostetaan. David Y. julkaisi esimerkkinä kolme omaa valokuvaansa, jotka on otettu Photochrom-filtterillä. Kuvat esittävät kaupunkimaisemaa, jossa etenkin puut saavat aivan uudenlaisen ilmeen filtterin myötä.

IS Digitoday luonnehti Phorocrom-toimintoa testissään ”ei-niin-hyödylliseksi”, vaikka itse puhelin sai erinomaisen arvion.

Vasemmalla on OnePlus 8 Prolla otettu kuva metsäpolusta Photocrom-toiminnolla. Oikealla puolestaan on kaarnaa kameran supermakrolla kuvattuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?