Telegram sai keskustelukansiot, statistiikan ja animoidut koronahymiöt - Mobiili - Ilta-Sanomat

Telegramiin liuta uudistuksia – jättää monessa asiassa WhatsAppin taakseen

Telegram sai kansioitavat keskustelut ja muita herkkuja. Koronalla voi jopa hassutella, jos sen kokee sopivaksi.

Telegramissa voi nyt muun muassa järjestellä keskusteluita kansioihin.­

3.4. 7:00

Telegram-pikaviestisovellus sai uusia toimintoja. Virallisen blogin mukaan uutta ovat esimerkiksi keskustelujen sijoittaminen kansioihin, joita voi luoda makunsa mukaan. Kansioiden välillä voi liikkua keskustelunäkymän yläreunassa olevien välilehtien avulla.

Kansioiden pitäisi tulla automaattisesti saataville, kun chattilista on tarpeeksi pitkä. Ilmeisesti toiminnon voi kuitenkin ottaa käyttöön myös käsipelillä.

Toinen uutuus on kiinnittää kansioissa niin monta keskustelua kuin haluaa, jotta ne pysyvät aina listan kärjessä.

Turhempia keskusteluja voi myös arkistoida pyyhkäisemällä keskustelun päällä vasemmalle tai painamalla keskustelua pitkään ja sitten valitsemalla arkistoinnin toimintolistasta. Tarkka tapa saattaa vaihdella Androidin ja iOS:n välillä. Jos arkistoituun keskusteluun tulee uusia ilmoituksia, se palautuu chattilistaan. Hiljennetyt chatit pysyvät arkistoituina. Tämä toiminto on tuttu myös WhatsAppista.

Telegram käsittää myös kanavia, joiden kautta voi lähettää viestejä suuremmalle yleisölle. Nyt kanavista on saatavilla tarkkaa statistiikkaa, kunhan käyttäjällä on vähintään tuhat tilaajaa kanavallaan. Tiedoista selviää kanavan kasvu ja siinä julkaistujen viestien suosio.

Ääni- ja videoviestien nauhoitusta terästetään uusilla animaatioilla Androidissa. Lisäksi Telegram tarjoaa muutaman animoidun hymiön, jotka liittyvät koronavirukseen. Voit koristaa viestiäsi vaikka oksentavalla tai nenää pyyhkivällä naamalla. Tarjolla on myös kornona-aiheisia tarroja.

Ehkä erikoisin uudistus on noppa, jonka voi heittää chattiin esimerkiksi pattitilanteiden ratkaisemiseksi.

Uudistukset ovat Telegramin 6-versiossa, jonka jakelu on jo aloitettu.

Kahden venäläisen kehittämä Telegram nauttii mainetta amerikkalaista kilpailijaansa WhatsAppia turvallisempana pikaviestimenä. Kuitenkin Euroopan komissio löysi äskettäin kolmannen vaihtoehdon, jota se suosittelee työntekijöilleen. Kyseessä on avoimeen koodiin perustuva Signal.

Signalin käytettävyyttä tosin laskee se, että huipputurvallisena keskusteluista ei luoda varmuuskopioita pilveen. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi keskustelujen siirtäminen uuteen puhelimeen on tavalliselle käyttäjälle hankalaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?