Korona iski kovaa älypuhelimiin: ”Katastrofaalinen vaikutus”

Älypuhelinten tuotanto alenee huimasti alkuvuonna, tutkimusyhtiö ennustaa.

Koronavirus on tyhjentänyt puhelinkaupat.

27.3.2020 12:11

Koronaviruksen tiedetään satuttaneen älypuhelinten valmistusta esimerkiksi Applen tuskaillessa iPhonejensa kanssa. Nyt tutkimusyhtiö ABI Research laskee, millaiset vaikutukset pandemialla todella ovat. Luvut ovat hurjia.

ABI ennustaa, että älypuhelinten globaali tuotanto alenee tämän vuoden alkupuoliskolla jopa 30 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Koska Kiina on koko pandemian alkupiste ja samalla laitteiden keskeinen valmistusmaa, on koronalla ollut ”katastrofaalinen vaikutus” koko maailmanlaajuiselle mobiililaitteiden markkinalle.

ABIn asiantuntija ennakoi ikävyyksiä myös 5g-puhelimille, joiden orastava myynti oli juuri ottamassa tuulta ennen koronan puhkeamista. ABIn 5g-laitteiden tutkimusjohtaja David McQueen uskoo pandemian kutistavan 5g-puhelinten lähiajan kasvun ja siirtävän halpojen 5g-puhelinten kehitystä ja julkaisua. Tästä oli odotettu merkittävää apua 5g-puhelinten toimituksille tänä vuonna.

– Epäilemättä markkina kohtaa myös useita häiriöitä ja viivästyksiä, erityisesti Applen ensimmäiset 5g-puhelimet, joiden on määrä ilmestyä syyskuussa 2020, McQueen toteaa tiedotteessa.

ABI Research veikkaa, että kuluttajien luottamuksen ja laitemarkkinan palautuminen vie aikaa senkin jälkeen, kun pandemia odotusten mukaan saadaan vähitellen hallintaan kesäkuun loppuun mennessä. McQueenin mukaan korona on jo todistanut, että monet toimitusketjun toimijat olivat auttamatta huonosti varautuneet reagoimaan nopeasti poikkeusoloissa.

Koronapandemian pitkän aikavälin vaikutukset ovat vielä hämärän peitossa, mutta ABIn mukaan on selvää, että lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä vaikutukset ovat raskaat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?