WhatsApp tuomassa katoavat viestit sittenkin kaikille - Mobiili - Ilta-Sanomat

WhatsApp saamassa kiistellyn ominaisuuden – nyt käyttäjän pitää olla varovainen

Katoavat viesti tulevat WhatsAppiin.

Julkaistu: 23.3. 7:00

WABetaInfo kaivoi WhatsAppin kehitysversiosta kiinnostavaa tietoa katoavista viesteistä.

WhatsApp-pikaviestimeen odotetut itsetuhoutuvat viestit saattavat sittenkin tulla suuren käyttäjäkunnan ominaisuudeksi, WABetaInfo selvitti sovelluksen Android-testiversiosta.

Tähän asti oli oletettu, että kehitteillä oleva toiminto viestien automaattiseksi poistamiseksi tietyn ajan kuluessa olisi tarkoitettu vain WhatsAppin ryhmien ylläpitäjille.

Uudessa testiversiossa WhatsApp vaikuttaa muuttaneen suunnitelmiaan, sillä toiminnon käyttöliittymä sallii viestien ajastetun poiston myös käyttäjän omista yksityisistä keskusteluista. Käyttäjä voi valita, poistetaanko uudet viestit tunnin, päivän, viikon, kuukauden tai vasta vuoden päästä. Poiston ollessa päällä, käyttäjän lähettämää viestiä koristaa kellosymboli.

WhatsAppin suunnitelmat ovat testiversioiden perusteella eläneet edestakaisin, joten on epäselvää, onko tämäkään vielä katoavien viestien lopullinen toimintatapa. Toiminnolle ei ole aikataulua, eikä sen tulosta sovelluksen yleiseen versioon ole varmuutta.

Toiminto on myös arveluttanut, sillä se voi antaa käyttäjälleen väärän turvallisuuden tunteen. Lähetetty viesti on mahdollista tallentaa vaikkapa ruutukaappauksena ennen sen tuhoutumista.

Alun perin itsetuhoutuvat viestit tulivat moderneissa pikaviestimissä Snapchatiin. Palvelu vakuutti, että itsetuhoutuvista kuvista ei jää kopiota, mutta tämä ei pitänyt paikkaansa. Murtautujat pääsivät käsiksi Snapchatin palvelimelle ja ryöstivät tuhansittain ”tuhoutuneita” kuvia, joista Snapchat oli pitnyt kopioit itsellään.

WhatsAppin kilpailija Telegram lähestyi katoavia viestejä hiljattain toisella tavalla. Se teki mahdolisuuden poistaa omia viestejään keskusteluhistoriasta vaikka kuinka pitkän ajan takaa.

Äskettäin WhatsApp esitteli pitkään valmistelemansa uudistuksen, eli tumman tilan. Sen avulla käyttöliittymän voi vaihtaa vähemmän silmiä rasittavaan versioon.