Apple kärsii koronaviruksesta pahoin – suunnitelmat uusiksi

Applen uusia iPhoneja voi joutua odottamaan tänä vuonna selvästi tavallista pidempään.

Puhelinvalmistajista erityisesti Apple kärsii koronaviruksesta. Kuvassa iPhone 11.

10.3.2020 11:28

Applen uudet iPhonet uhkaavat myöhästyä koronaviruksen takia, uutistoimisto Bloomberg kertoo. Se lainasi Bank of American raporttia, jonka mukaan 5g-yhteydellä varustettu iPhone saatetaan julkaista kuukausi odotettua myöhemmin.

Apple esittelee uudet iPhonensa yleensä syyskuussa. Tosin yhtiöltä odotetaan myös halpaa iPhonea nimellä SE2, jonka Applen huhuttiin esittelevän alun perin nyt maaliskuussa. Se on saman raportin mukaan myöhästymässä useammalla kuukaudella, koska sekä tuotanto että kysyntä ovat koronan takia painuksissa.

Apple varoitti jo helmikuussa, että iPhonejen saatavuus on maailmanlaajuisesti väliaikaisesti rajoitettua epidemian vuoksi.

Helsingin Sanomat kertoo rajoitetun saatavuuden näkyvän Suomessa jo varsinkin Verkkokauppa.comin tarjonnassa, jonka 86:sta iPhone-tuotekoodista vain 28:aa oli heti toimitettavissa perjantaina.

– Suurin osa kaikista iPhone-tuotteista on tällä hetkellä loppu,Verkkokauppa.comin kaupallinen johtaja Vesa Järveläinen kertoi HS:lle.

Teleoperaattori DNA arvioi maaliskuun alussa, että kaikkien puhelinmerkkien saatavuus on vielä hyvä mutta myöhemmin puutteita voi esiintyä yksittäisten mallien tai niiden värivaihtoehtojen osalta. Elisa puolestaan totesi koronan vaikuttaneen jonkin verran uusien puhelimien lanseerausaikatauluihin. Operaattori sanoi julkaisevansa uutuuksia myöhemmin keväällä heti, kun se on mahdollista.

Applen tärkein valmistuskumppani Foxconn on odottanut kiinalaisten tehtaidensa palaavan normaaliin rytmiin maaliskuun loppuun mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?