Kehittäjät: Apple estää asiallisia koronasovelluksia App Storesta - Mobiili - Ilta-Sanomat

Applelta jyrkkä koronalinjaus – vaikuttaa iPhone-sovelluksiin

Asiallistenkin sovellusten kehittäjät saavat kylmää kättä Applelta, CNBC kertoo.

6.3.2020 12:44

Apple otti koronavirukseen liittyviä sovelluksia niskasta iOS-alustan virallisessa sovelluskaupassa App Storessa. Neljä kehittäjää kertoi CNBC:lle Applen estäneen heidän sovelluksiaan pääsemästä kauppaan. Heidän mukaansa Apple torjui heidän sovelluksensa, jotka olisivat esittäneet ihmisille tietoa koronan leviämisestä maittain.

Tiettävästi Apple hyväksyy kauppaansa nyt vain sellaisia koronaa koskevia sovelluksia, jotka ovat luotetuilta instituutioilta kuten sairaaloilta tai hallituksilta. Osa estetyistä sovelluksista käytti lähteinään luotettua dataa esimerkiksi maailman terveysjärjestö WHO:lta. CNBC löysi App Storesta yhä joitakin sovelluksia hakusanoilla coronavirus ja COVID-19, mutta tulosten joukossa ei näkynyt selvää roskaa.

Sovelluskehittäjä Zachary Shakked huomautti nauttineensa arvostusta App Storessa ja saaneensa sovelluksilleen satoja tuhansia latauksia. Hänestä Applen lähestymistapa on liian jyrkkä ja sen sijaan sovelluksia tulisi arvioida porrastetusti luotettujen kehittäjien erottamiseksi roskasovellusten tuottajista.

Applen taktiikka poikkeaa Googlesta. Se esti aiemmin tällä viikolla hakemasta mitään sovelluksia hakusanoilla coronavirus ja COVID-19. Epäselväksi kuitenkin jäi, kuinka paljon Google on poistanut tai estänyt koronaan liittyviä sovelluksia, vai onko se vain estänyt sovelluksia näkymästä näillä hakusanoilla.

Amazon-verkkokauppa käy omaa sotaansa koronahuijauksia vastaan. Kaupasta hävitettiin äskettäin yli miljoona tuotetta, joiden myyjät nostivat hintoja keinotekoisesti tai esittivät harhaanjohtavia väitteitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?