Samsung Galaxy Z Flip -puhelimen lasinäyttö naarmuuntui helposti testissä - Mobiili - Ilta-Sanomat

Samsungin uudesta puhelimesta paljastui näkyvä ongelma – nolo ristiriita mainospuheiden kanssa

Samsung Galaxy Z Flip on valmistajan toinen taittuvanäyttöinen puhelin.

Julkaistu: 18.2. 7:00

Galaxy Z Flipin taittuva näyttö voi naarmuuntua helposti, uusi video paljastaa.

Samsungin "vallankumouksellisella" lasinäytöllä varustettu huippupuhelin Samsung Galaxy Z Flip voi vaatia erityistä huolellisuutta käyttäjältään, tunnetun Youtube-kanavan JerryRigEverythingin testi paljastaa.

Naarmutustesti alkaa yllä olevalla videolla suunnilleen 2.30 minuutin kohdalta.

Puhelimen julkistuksen yhteydessä Samsung kertoi taipuvan näytön olevan uudenlaista lasia. Naarmutustestin tulokset ovat kuitenkin aivan toisenlaiset kuin mitä lasinäytöltä voisi odottaa.

Näyttö naarmuuntui jo testin ensimmäisessä vaiheessa muovisen näytön tapaan, ja jäljet pahenivat testin muuttuessa vaativammaksi. Myös pelkkä kynnen vetäminen näyttöä pitkin jätti pysyvän jäljen.

– Samsung kutsuu tätä lasiksi, mutta tällä näytöllä ei selvästi ole sellaista naarmunkestävyyttä tai rakenteellisia hyötyjä, joita asiakkaat odottavat lasilta, kanavan pitäjä Zack Nelson toteaa videossaan.

– Tätä näyttöä ei pitäisi kutsua lasiksi, kun kynteni selvästi jättää jälkiä pintaan.

Kaikesta huolimatta Nelson luonnehtii Z Flipiä tähän asti kestävimmäksi taittuvanäyttöiseksi puhelimeksi, joskin niitä ei ole kovin paljoa nähty. Foldin ohella sellaisia ovat Motorolan Razr ja Huawein Mate X. Nelson kiitti näyttöä siitä, että se kesti hyvin taivutustestin väärään suuntaan. Samoin puhelimen sarana vaikuttaa pitävän hiekan ja muut vieraat aineet hyvin loitolla.

Testaajan mukaan varsinainen ongelma on pikemminkin Samsungin markkinoinnissa kuin itse puhelimessa. Puhelin jopa varoittaa käyttöön otettaessa, että näyttöä tulee kohdella hellästi.

Kyseessä tuskin on Samsungin ensimmäisen taittuvanäyttöisen puhelimen Galaxy Foldin toisinto. Siinä tapauksessa puhelin kirjaimellisesti hajosi, kun testaajat repivät näytön suojakalvon irti ja likaa pääsi saranoista sisään. Naarmuuntuminen kuitenkin kyseenalaistaa oletuksen, että Z Flipin lasinäyttö tekisi siitä jotenkin kestävämmän. Ei ole selvää, ulottuivatko naarmut itse näyttöön asti, vai jäivätkö ne vain suojapinnoitteeseen.

Samsung kommentoi asiaa The Vergelle. Yhtiön mukaan lasikerroksen päällä on on lisänä suojaava muovikerros ja näyttöä pitää kohdella varoen, mutta omaa markkinointiaan yhtiö ei selittänyt.

Juttua päivitetty klo 10.53: Lisätty tieto siitä, että lasikerroksen päällä on suojaava muovikerros ja muokattu termi lasipinnoite lasinäytöksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?