Vanhojen iPhone-puhelimien omistajille hyödyllinen tieto – luvassa tärkeä julkistus Applelta - Mobiili - Ilta-Sanomat

Vanhojen iPhone-puhelimien omistajille hyödyllinen tieto – luvassa tärkeä julkistus Applelta

Ranskalaissivusto kertoo saaneensa tietoa Applen ensi syksyn iOS-päivityksestä.

27.1.2020 16:00

Apple aikoo tapansa mukaan julkaista syksyllä seuraavan version iPhone- ja iPad-laitteidensa iOS-käyttöjärjestelmästä. Ranskalaisen iPhonesoft-verkkolehden mukaan Apple aikoo todennäköisesti jakaa seuraavan iOS14-käyttöjärjestelmän kaikille samoille iPhone-malleille kuin edellisen iOS13-päivityksenkin viime syksynä.

Vanhimmat päivityksen saavat iPhone-mallit ovat siis vuonna 2015 julkaistu iPhone 6s ja vuoden 2016 iPhone SE, sillä niissä on käyttöjärjestelmän käyttämä A9-prosessori.

Apple on yleensä pudottanut vuosittain päivityslistalta vanhimman iPhone-mallin, joka ei siis enää saa käyttöjärjestelmän uusinta versiota. Viime vuosina yhtiö on hieman muuttanut käytäntöään, tosin viime syksynä myös iPhone 6 jäi ilman iOS13-käyttöjärjestelmää.

Käyttöjärjestelmän päivittäminen voi tuoda vanhaankin puhelimeen uusia hyödyllisiä ominaisuuksia, ja lykätä tarvetta – tai halua – ostaa uusi puhelin. Lisäksi uusimman käyttöjärjestelmän puuttuminen merkitsee yleensä myös uusimpien tietoturvapäivitysten puuttumista, ja voi vaarantaa puhelimen käyttäjän tietoturvan.

Päivitettävien iPad-laitteiden listalta sen sijaan putoavat tiettävästi iPad Mini 4 sekä iPad Air 2. Vanhimpia päivityksen saavia malleja olisivat siis iPad Mini 5 sekä iPad 7.

Applen iPhone-puhelimet pärjäsivät Kuluttaja-lehden vertailussa, jossa tutkittiin puhelimien käyttöikää. IPhone-puhelimiin on muun muassa saatavissa varaosia mallista riippuen 5–10 vuoden ajan julkaisun jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?