Apple vaihtaa iPhone XS-, iPhone XS Max- ja iPhone XR -puhelinten viallisen Smart Battery Case -kotelon uuteen ilmaiseksi - Mobiili - Ilta-Sanomat

Apple myi rikkinäisiä älykoteloita – vaihtaa ilmaiseksi

Osa Applen 150 euron arvoisista älykoteloista on viallisia. Kuvassa iPhone XS:n malli.

Osa Applen 150 euron arvoisista älykoteloista on viallisia. Kuvassa iPhone XS:n malli.

Julkaistu: 13.1. 15:02

IPhonen lisävarusteesta löytyi vikaa. Uuden saa ilmaiseksi.

Lisävirtaa iPhoneen tarjoava Applen akkukotelo ei toimi kunnolla. Apple vaihtaa kotelon uuteen ilmaiseksi.

Smart Battery Case on iPhonen lisävaruste, joka suojaa puhelinta ja pidentää akkukestoa. Apple myy niitä Suomeessakin 149 eurolla.

Apple kertoo tukiartikkelissaan löytäneensä joistakin koteloista vikaa, joka estää latautumisen joko kokonaan tai ajoittain. Yhtiö korostaa, että kyse ei ole turvallisuuden vaarantavasta viasta.

Vialliset kotelot valmistettiin tammikuun ja lokakuun välisenä aikana viime vuonna ja koskevat iPhone XS-, iPhone XS Max- ja iPhone XR -puhelimia. Apple tai sen valtuuttama huoltoliike vaihtaa kelpuutetun akkukotelon uuteen ilmaiseksi.

Vaihto-ohjelma käsittää vanhan kotelon tutkimisen ennen ilmaisen vaihdon hyväksymistä. Ohjelman piirissä ovat vain mainitut kolme iPhone-mallia.

Kotelon voi vaihtaa kahden vuoden kuluessa sen alkuperäisestä ostopäivästä. Apple lupaa hävittää vanhan kotelon ympäristöystävällisellä tavalla.

Applella on tällä hetkellä käynnissä vaihto-ohjelmat myös muun muassa iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan virtaongelmia ja joidenkin Apple Watch -älykellojen näyttöjä varten.

Tuoreimmat osastosta