WhatsApp päivittyi Androidissa ja iPhonessa: Mukana ryhmiin liittämisen rajoittaminen - Mobiili - Ilta-Sanomat

WhatsApp päivittyi: Odotettu uudistus vihdoin mukana

Kuvituskuva
Julkaistu: 11.12.2019 7:00

WhatsAppissa pääsee nyt rajoittamaan ryhmiin liittämistä. Mukana on muitakin hyödyllisiä uudistuksia.

Facebookin omistama pikaviestisovellus WhatsApp sai äskettäin uusia ominaisuuksia Androidissa ja iPhonessa.

Käyttäjä voi nyt valita, ketkä voivat lisätä hänet ryhmiin. Tämä tapahtuu valikkopolussa Asetukset > Tili > Tietosuoja > Ryhmät. Toimintoa on odotettu jo viime keväästä lukien, jolloin WhatsApp ennakoi sen tuloa.

Käyttäjä voi sallia ryhmiin liittämisensä kaikille tai pelkästään kontakteilleen. Kolmantena vaihtoehtona on valita ihmiset, jotka eivät saa liittää käyttäjää ryhmiin. Tarvittaessa käyttäjä voi valita kerralla vaikka kaikki kontaktinsa.

Alun perin käyttäjille oli tarkoitus antaa yksinkertainen ei kukaan -valinta, mutta siitä luovuttiin varhaisen käyttäpalautteen perusteella.

WhatsApp tarjoaa nykyisellään myös tuen koputukselle. Se tarkoittaa, että saapuvaan WhatsApp-puheluun voi vastata toisen ollessa meneillään. Toiminto on tuttu tavallisessa puhelinverkoissa tehtävistä kännykkäpuheluista.

WhatsAppin mukaan Android-käyttäjille on myös tarjolla avaaminen sormenjäljellä, kun sen kytkee päälle valikkopolussa Asetukset > Tili > Tietosuoja > Sormenjälkilukitus > Avaa lukitus sormenjäljellä. IPhonessa sormenjälkeä on voinut käyttää jo aikaisemmin. Myös jotkut Android-käyttäjät ovat saaneet ominaisuuden jo aiemmin.

Lisäksi WhatsApp sanoo korjanneensa Androidissa ongelman, joka aiheutti akun nopeaa kulumista joillakin laitteilla. Myös useampi suomalainen käyttäjä on viime aikoina valittanut akun vinhaa kulumista.

– Akku kuluu aivan liian nopeaa uuden päivityksen vuoksi. Kohta joutuu poistamaan koko sovelluksen, eräs käyttäjä valitteli Google Playn arvostelussaan marraskuussa.

Tuoreimmat osastosta