Google Playn virhekoodeille on selitys: Näin voit yrittää ratkaista ongelmat - Mobiili - Ilta-Sanomat

Saitko puhelimellasi jonkun näistä virheilmoituksista? Tätä se tarkoittaa

Googlen Play-sovelluskaupan antamat virheilmoitukset voivat tosinaan olla mystisiä.

Googlen Play-sovelluskaupan antamat virheilmoitukset voivat tosinaan olla mystisiä.

Julkaistu: 1.12. 16:00

Oudoille virhekoodeille on olemassa selitys. Jotkut selitykset ovat mukavampia kuin toiset.

Androidin virallinen sovelluskauppa Google Play voi joskus tehdä ”windowsit”, eli esittää mystisen virhekoodin sitä sen enempää selittelemättä.

Koodeille on kuitenkin selitys, Android Authority ja Lifewire kertovat. Selitys on joissakin tapauksissa huojentava, toisinaan taas ei niinkään. Tähän alle on koottu muutama koodi ja mahdollinen keino niiden ratkaisemiseksi.

Vinkeissä annetut asetuspolut voivat jonkin verran vaihdella puhelimesta toiseen. Joissakin tapauksissa ehdotettu lääke voi olla sen verran raju, että sitä kannattaa harkita kahdesti.

944

Tämä virhe tarkoittaa yksinkertaisesti, että Googlen palvelimilla on yhteysongelmia. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin odottaa, että Google saa ongelmansa korjattua. Tämä tekee virheestä toisaalta inhottavan, kun käyttäjä ei pysty tekemään sille itse mitään.

919, 101, 923 ja 921

Laitteessasi ei ole tarpeeksi tallennustilaa sovelluksen asentamiselle. Poista tarpeettomia sovelluksia ja tarvittaessa kuvia ja musiikkia – kunhan ne ovat varmasti tallessa jossain muualla.

Sinänsä Playn pitäisi kyllä ilmoittaa tallennustilan puutteesta myös ihan selväkielisesti ja ehdottamalla sovellusten poistamista.

491

Tämä numero viittaa vakavampaan tekniseen virheeseen, joka estää sovellusten lataukset tai päivitykset. Se voi edellyttää puhelimessa käytetyn Google-tilin poistamista ja sitten sen uudelleen käyttöön ottamista.

Jos päädyt yrittämään Google-tilin uudelleensyöttöä, toimi näin:

Mene puhelimen asetuksissa kohtaan Tilit > Google, valitse oikea Google-tili ja paina nappia sen poistamiseksi (usein oikean yläkulman valikko). Käynnistä puhelin uudestaan ja lisää sama tili uudelleen asetuspolussa Tilit > Lisää tili > Google.

Google varoittaa, että tilin poistaminen laitteelta poistaa myös kaikki tiliin liittyvät tiedot, kuten sähköpostit, yhteystiedot ja asetukset.

481

Tästä virheestä ei ilmeisesti tokene ilman Google-tilin poistamista ja kokonaan uuden tilin luomista. Asiasta on tosin hieman ristiriitaista tietoa, joten jos kohtaat tämän virheen, älä tee hätiköityjä päätöksiä. Paikoin on väitetty, että ongelman voi korjata kirjautumalla puhelimeen sisään jo olemassa olevalla toisella Google-tilillä tai vapauttamalla puhelimesta tilaa.

Jos poistat tilin, se hävittää myös kaikki tiliin liittyvät tiedot, kuten sähköpostit, yhteystiedot ja asetukset sekä mahdollisesti pilveen lataamasi kuvat ja asiakirjat. Voit poistaa tilin menemällä puhelimen asetuksissa kohtaan Tilit > Google ja valitsemalla sitten oikean Google-tilin. Paina sen kohdalla nappia sen poistamiseksi (usein oikean yläkulman valikko), ja käynnistä puhelin uudestaan.

Uuden Google-tilin voit luoda valitsemalla puhelimen asetuksissa Tilit > Lisää tili > Google > Luo tili.

103

Tätä virhettä ei pitäisi yleensä ilmetä, sillä se tarkoittaa sovelluksen kanssa yhteensopimatonta laitetta. Google Playn on tarkoitus automaattisesti tunnistaa tällaiset ongelmat etukäteen, mutta joskus kauppa saattaa kuitenkin päästää lataamaan yhteensopimattoman sovelluksen. Silloin kannattaa varmistaa, että Google Play on ajan tasalla ja siirtyä viimeisimpään Android-versioon, jos mahdollista.

Virhe saattaa myös olla väärä hälytys, joten ensin kannattaa kokeilla uudestaan tai ladata sovellus käyttämällä Playta selaimen kautta.

941, 504, 495, 413, 406, 110, rh01 ja rpc:aec:0

Kaikki nämä virheet viittaavat latausongelmaan, mutta niitä kaikkia voi yrittää korjata samalla tavalla. Kaiva puhelimen asetuksista esiin sovellusten hallinta ja sieltä Google Play Kauppa. Paina Tallennustila, ja tyhjennä välimuisti. Sen jälkeen paina vielä saman valikon toista nappia tietojen poistamiseksi. Tämä voi riittää ongelman korjaamiseen ja on myös Googlen virallisesti antama ratkaisu joihinkin Play-kaupan ongelmiin.

Voi kuitenkin olla, että tämä ei riitä. Valitettavasti seuraavaa ohjetta ei voi suositella, koska se voi rikkoa sovelluksia. Sovelluslistasta voi etsiä Google Services Frameworkia ja sieltä nappia tietojen pyyhkimiseksi. Tämä siis omalla vastuulla.

Voit lisäksi yrittää käyttää toista Google-tiliä menemällä puhelimen asetuksissa kohtaan Google ja valitsemalla toisen tilin avautuvassa ruudussa, kunhan sinulla on jokin vaihtoehtoinen Google-tili olemassa.

Tai sitten joudut poistamaan Google-tilisi ja lisäämään sen uudelleen. Google varoittaa, että tilin poistaminen laitteelta poistaa myös kaikki tiliin liittyvät tiedot, kuten sähköpostit, yhteystiedot ja asetukset. Poisto tapahtuu puhelimen asetuksissa kohdassa Tilit > Google. Valitse oikea Google-tili ja sitten etsi nappia sen poistamiseksi. Se löytyy yleensä oikean yläkulman valikon kautta. Käynnistä puhelin uudestaan ja lisää sama tili uudelleen asetuspolussa Tilit > Lisää tili > Google.