Onko sinulla tämä puhelin? WhatsApp lakkaa toimimasta ihan kohta

Windows Phone -puhelimia ei tueta ollenkaan vuodenvaihteen jälkeen. Myös joidenkin Android- ja iOS-käyttäjien kannattaa olla varuillaan.

WhatsAppilla ei enää keskustella Windows-puhelimilla vuodenvaihteen jälkeen.

Facebookin omistama pikaviestipalvelu WhatsApp lakkaa toimimasta Windows Phone -käyttöjärjestelmää ajavissa puhelimissa vuoden vaihtuessa.

Asiasta muistutetaan WhatsAppin tukiartikkelissa. Windows Phone 7 -tuki lakkasi jo vuosia sitten, mutta 1.1.2020 alkaen WhatsApp ei toimi millään myöhemmälläkään Windows Phonen versiolla.

Sovelluksen toiminta loppuu myös viimeisimmässä puhelin-Windowsissa eli Windows 10 Mobilessa, vaikkei se tarkkaan ottaen ollutkaan enää nimeltään Windows Phone.

WhatsApp lakkaa hieman myöhemmin toimimasta myös joissakin muissa puhelimissa. 1. helmikuuta 2020 alkaen Android 2.3.7 ja sitä vanhemmat versiot jätetään tuen ulkopuolelle. Sama pätee iPhonen iOS-käyttöjärjestelmän versioon 7 ja sen edeltäjiin.

Pikaviestimen täydellinen toimimattomuus on viimeinen niitti jatkumoon, jossa näitä vanhoja alustoja ei välttämättä enää muutenkaan tueta kunnolla. Siitä todisti esimerkiksi se, että Windows Phone ei saanut paikkausta äskettäiseen WhatsAppin haavoittuvuuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?