Google Maps oppii ääntämään paikannimiä paikallisella kielellä Kääntäjän avulla - Mobiili - Ilta-Sanomat

Oletko reissussa? Google Mapsin uudistus säästää noloilta tilanteilta ja auttaa taksissa

Google Maps osaa kohta kertoa paikannimet paikalliskielellä.

Julkaistu: 14.11.2019 16:00

Ulkomailla ei pian tarvitse enää arvailla, miten paikalliset lausuvat paikannimensä.

Google Maps -karttapalvelu ottaa tuekseen Googlen toisen palvelun, nimittäin kieliä tulkkaavan Kääntäjän. Yhtiön blogimerkinnän mukaan Maps mahdollistaa tässä kuussa paikannimien kuuntelun niiden alkuperäisellä kielellä.

Kun kartalla olevasta kohteesta on näpäyttänyt auki lisätietoja, on käyttäjän mahdollista koskettaa kaiuttimen kuvaketta. Sen alta voi kuulla sekä paikan nimen että sen osoitteen paikallisella kielellä. Tämä voi auttaa rutkasti esimerkiksi taksikuskin kanssa keskustelua tai reittiohjeiden kyselyä ohikulkijalta.

Uudistuksen on määrä tunnistaa automaattisesti puhelimessa käytetty kieli, jotta Maps osaisi päätellä ääntämisapua tarvitsevat kohteet.

Jos puhelimessa on asennettuna myös erillinen Google Kääntäjä -sovellus, voi Mapsista päästä kätevästi jatkamaan keskustelua sen kautta.

Monella on tosin ennakkoluuloja Google Kääntäjää kohtaan sen ollessa suoriutuessa edelleen monessa tilanteessa tehtävästään varsin vaatimattomasti. Muiden kielien kääntäminen suomeksi tuottaa edelleen usein siansaksaa. Kuitenkin yksittäiset paikannimet Google vaikuttaa osaavan ääntää uskottavasti.

Päivitys on tulossa marraskuun aikana sekä Androidille että iOS:lle ja tukee aluksi 50 kieltä. Google ei erikseen listannut näitä kieliä.