Google Maps alkoi esittää joitakin nähtävyyksiä isommilla kuvakkeilla - Mobiili - Ilta-Sanomat

Oletko vieraassa kaupungissa? Google Mapsin uudistuksesta on sinulle iloa

Jatkossa merkittävät nähtävyydet erottuvat Google Mapsissa muita kohteita isommalla. Kuvakaappaus sovelluksen Android-versiosta.

Julkaistu: 6.11.2019 14:37

Google muutti tapaa, jolla Maps esittää merkittävät nähtävyydet. Asiasta kertoi Android Police.

Google Maps -karttapalvelun Android-sovelluksesta bongattiin uudistus, joka auttaa etenkin turisteja ja muita merkittävien vierailukohteiden metsästäjiä. Android Policen mukaan sovellus esittää merkittävät nähtävyydet nyt aiempaa selvemmin.

Tähän asti Maps on näyttänyt merkittävät kohteet pieninä ja erivärisinä kuvakkeina kartalla. Siten ne ovat helposti sotkeutuneet kaupunkien lukuisiin muihin ja vähempiarvoisiin karttamerkintöihin. Nyt nähtävyyksistä kertovat kuvakkeet esitetään muita isompina, jotta ne voisi havaita yhdellä silmäyksellä.

Ei ole selvää, miten laajalle uudistus on toistaiseksi levinnyt. Android Policen mukaan se koskee ainakin sellaisia kaupunkeja kuin New York, Lontoo, Pariisi ja Rooma.

IS Digitoday vahvisti uudistuksen saapuneen jo sovellukseen, sillä uudet merkinnät näkyivät esimerkiksi Lontoossa käytettäessä Mapsin ajan tasalla olevaa Android-versiota. Kuitenkaan vaikkapa Helsingissä ei näkynyt uudella tavalla korostettuja maamerkkejä.

Joko Googlen mielestä Helsingissä ei ole mitään nähtävää, tai sitten todennäköisemmin uudistus ei ole vielä tavoittanut näitä Pohjolan perukoita. Uusia merkintöjä ei näkynyt Tukholmass tai edes Berliinissä. Uusia kuvakkeita ei näkynyt vielä lainkaan Mapsin selainversiossa.

Android Police ei ole aivan varma, mitä kaikkia nähtävyyksiä uudet merkinnät koskevat. Painotus tuntuu olevan vanhoissa ja historiallisissa kohteissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?