Pian voit piiloutua Google Mapsissa – joko sait päivityksen?

Julkaistu:

Google Maps
Googlen keväällä lupaama incognito-tila on viimein tulossa Mapsiin.
Google on alkanut päivittää Maps-karttasovelluksensa Android-versiota uudella toiminnolla. Tukiartikkelin mukaan sovellukseen lisätään salaisen käytön mahdollistava incognito-tila, jota Google lupaili palveluun jo toukokuussa.
Asiasta uutisoi muun muassa TechCrunch. Toiminnon ollessa päällä kartan selailu- tai hakuhistoriaa ei tallenneta eikä sijaintitietoa päivitetä. Mapsia ei myöskään räätälöidä henkilökohtaisilla tiedoilla.

Toistaiseksi päivitys tulee vain Android-laitteisiin ja niihinkin asteittain. IS Digitodayn tarkistamissa puhelimissa toimintoa ei vielä maanantaina ollut. Mapsiin oli asennettu viimeisin päivitys. Kaikki käyttäjät eivät kuitenkaan saa päivityksiä samanaikaisesti.

Googlen mukaan toiminnon pitäisi olla kuitenkin kaikilla lähipäivinä. Voit tarkistaa asian varmistamalla ensin, että Maps on päivitetty. Mene Google Playhyn, ja valitse vasemman yläkulman valikosta Omat sovellukset ja pelit. Katso, vaatiiko Maps päivitystä.

Kun sinulla on uusin versio Mapsista, näpäytä sovelluksessa oikealla ylhäällä olevaa profiilikuvaasi. Vaihtoehto incognito-tilan kytkemiseksi pitäisi olla avautuvassa valikossa, jos se on saatavilla.

Salasuunnistuksesta voi Mapsissa olla iloa esimerkiksi, jos vaikkapa lääkärikäyntinsä tai matkatoimistossa piipahtamisen haluaa pitää toistaiseksi omana tietonaan ennen perheelle kertomista.

Kuten selaimissa, myöskään Mapsissa incognito-tila ei tarkoita täydellistä näkymättömyyttä. Googlen mukaan toiminta Mapsissa näkyy edelleen ainakin internet-palveluntarjoajalle.

Monille tulee myös yllätyksenä, että Google Maps kerää käyttäjien paikkatieoja ja rakentaa niistä sijaintihistorian. Ominaisuuden voi kytkeä halutessaan pois päältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt