Kuluttaja-lehden jättitestissä löytyi jopa 20 viiden tähden puhelinta – yhdelle kaikkien aikojen ennätyspisteet

Julkaistu:

Puhelimet
Kuluttaja-lehden 107 puhelimen testin mukaan kovalaatuisia malleja on paljon, ja hyvän puhelimen voi saada edulliseenkin hintaan.
Kuluttaja-lehti on julkaissut tuoreessa numerossaan 107 puhelimen testin. Testin perusteella huippupuhelimia on paljon, mutta hyvin laadukkaan puhelimen voi saada huippumalleja halvemmalla, jopa alle 300 euron.

Jopa 20 puhelinta sai testissä täydet viisi tähteä, eli yli 80 pistettä 100:sta. Tasaisen joukon voittaja on iPhone 11 Pro Max -puhelin, joka saa testissä ennätykselliset 87 pistettä.

– Yksikään puhelin ei ole saanut aiemmin tällaista pistepottia Kuluttajassa – kaiken lisäksi arvosteluperusteet tiukentuvat pikkuhiljaa koko ajan, Kuluttaja-lehti toteaa.

Korkea hinta ei kuitenkaan välttämättä tarkoita kestävyyttä. Samsung Galaxy S10 (5G) sekä iPhone-mallit XS Max ja XS hajosivat, kun ne pudotettiin testissä 80 senttimetrin korkeudelta.

Hyvästä hinta-laatu-suhteesta kertovia Hyvä ostos -mainintoja Kuluttaja on jakanut huippumalleja halvemmille puhelimille. Yli 700 euron malleista Hyvä ostos -merkinnän on saanut Samsung Galaxy S10. Alle 600 euron hintaluokassa lehti suosittelee muun muassa Huawein P30- ja Mate 20 Pro -malleja ja OnePlus 6T -puhelinta, jotka kaikki saivat testistä täydet viisi tähteä.

Testin halvin Hyvä ostos -merkinnän saanut puhelin on noin 150 euron hintainen Xiaomi Mi A1, joka sai testissä 65 pistettä eli neljä tähteä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt