Jäikö vanha iPhone päivittämättä? Nyt se uhkaa kostautua – takarajana sunnuntai

Julkaistu:

iOS-laitteet
IPhone 5:n ja joidenkin muiden iOS-laitteiden omistajien pitää asentaa päivitys sunnuntaihin mennessä.
Apple varoittaa joidenkin vuonna 2012 ja sitä aiemmin ostettujen iPhonejen ja iPadien lakkaavan pitkälti toimimasta tämän viikon sunnuntaina yöllä, jos niihin ei ole asennettu ohjelmistopäivitystä ennen sitä.

Tukiartikkelin mukaan vaara koskee seuraavia tuotteita:
  • iPhone 5
  • iPhone 4s
  • iPad (4. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular)
  • iPad (3. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular)
  • iPad 2 (Wi-Fi + Cellular)(vain CDMA-mallit)
  • iPad mini (1. sukupolvi, Wi-Fi + Cellular)
Ongelma ei koske vain wifi-yhteydellä varustettuja iPadeja.

Kaiken taustalla on gps-paikannusjärjestelmän viime keväinen takaraja, jolloin paikannuksen signaaleissa käytetty viikkonumero palasi nollaan.
Sen odotettiin koskevan lähinnä vanhoja ja päivittämättömiä gps-laitteita ja niistä on Applenkin varoituksessa kysymys. Laitteiden iOS-käyttöjärjestelmä on päivitettävä ennen kello 2:ta sunnuntaiyönä 3. marraskuuta, tai muuten niiden käytettävyys heikkenee merkittävästi.

Apple antaa esimerkin iPhone 5:n omistajille. Jos päivitystä ei tehdä ajoissa, esimerkiksi App Store, iCloud, sähköposti ja nettiselaus eivät enää toimi. Päivityksen voi tehdä normaalilla tavalla ilmateitse tai sitten kytkemällä laite tietokoneeseen.

Takarajan jälkeen päivityksen voi edelleen tehdä, mutta silloin se ei enää onnistu helposti langattomasti, vaan ainoastaan tietokoneen kautta.

Päivitystä varten Apple suosittaa kytkemään laitteen verkkovirtaan ja wifi-verkkoon. Sen jälkeen valitse Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys asentaaksesi päivityksen.

Voit tarkistaa ohjelmistoversiosi kohdassa Asetukset > Yleiset > Tietoja > Ohjelmistoversio. Jos siinä näkyy joko numero 10.3.4 tai 9.3.6, olet jo ajan tasalla ja laitteesi jatkaa toimintaansa normaalisti takarajan jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt