Android-puhelimissa tekstiviestit halutaan korvata paljon paremmalla tekniikalla – käyttäjiä uhkaa sekasorto

Julkaistu:

Google
Googlen tekstiviestien korvaajat ovat rajatusti saatavilla ja saivat kilpailijan.
Googlen piti uudistaa vanhat tekstiviestit niin kutsutulla rcs-tekniikalla (rich communication services). Googlella vaikuttaa kuitenkin olevan vaikeuksia vakuuttaa teleoperaattorit kautta maailman mukaan hankkeeseen, The Verge arvioi.

Googlen rcs-viestittelyn, eli Chatin, on määrä tuoda Android-käyttäjille esimerkiksi lukukuittaukset, ryhmäviestit ja ilmoitukset siitä, että toinen on parhaillaan kirjoittamassa vastausta.
Google on yrittänyt lanseerata tekniikkaa yhdessä teleoperaattorien kanssa, mutta kesällä se päätti ohittaa operaattorit ja käynnisti rcs-palvelut itse Britanniassa ja Ranskassa. The Verge kertoi myös tästä.

Nyt uutispalvelu on huolissaan rikkaiden tekstiviestien kohtalosta Androidissa. Neljä suurta amerikkalaista operaattoria, Verizon, AT&T, T-Mobile ja Sprint, julkistivat oman yhteishankkeensa tekstiviestien korvaamiseksi rcs:llä Androidissa ja tätä varten on tulossa operaattorien oma sovellus ensi vuonna.

Julkistus sekoittaa jo ennestään sekaisin ollutta pakkaa, kun Google samaan aikaan sooloilee alun perin operaattorien kanssa puuhatun tekniikan kanssa. Britannian ja Ranskan lisäksi ei ole kuitenkaan vielä ilmaantunut lisää maita, joissa Google toisi rcs:n käyttöön eikä aikataulusta ole tietoa.

Viestit ilman suojaa?

Googlen Chat ei ainakaan toistaiseksi tue viestien päästä päähän -salausta toisin kuin esimerkiksi WhatsApp. Tämä synnyttää huolen, että tekniikka on jo lähtöviivoilla auttamattomasti kilpailijoistaan jäljessä. Tosin puolustajat ovat huomauttaneet, että Chatin olisi ainakin operaattoreille suunnattuna vaikea sisältää viestien täydellistä salausta operaattorien ollessa velvollisia vastaamaan tarvittaessa viranomaisten tietopyyntöihin.

Google korosti The Vergelle, että sen omassa operaattorit ohittavassa ratkaisussa käyttäjien vastaanottamat viestit tuhotaan välittömästi toimittamisen jälkeen, eikä Google säilytä niitä palvelimillaan. Tosin viesteissä mukana olevia tiedostoja, kuten kuvia tai gif-animaatioita, saatetaan säilyttää jonkin aikaa.

Gizmodon mukaan tavallisen kuluttajan on ollut vaikea tietää, käyttääkö hänen puhelimensa tai viestisovelluksensa rcs:ää. Googlen Messages-sovelluksessa asian voi kuitenkin tarkistaa katsomalla kirjoituspalkissa olevaa tekstiä. Englanniksi siinä pitäisi lukea Chat message, kun rcs on käytössä. Myös vastaanottajan laitteen on tuettava rcs:ää, jotta tekniikka olisi käytössä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt