Hedelmä kävi sormenjäljestä: Samsung korjasi vakavan ongelman tunnistuksesta

Julkaistu:

Sormenjälkitunnistus
S10- ja Note 10 -puhelinten omistajat saavat ohjelmistopäivityksen sormenjälkitunnistuksen korjaamiseksi.
Samsung on aloittanut korjauspäivityksen jakelun Galaxy S10- ja Note 10 -puhelinten omistajille, uutistoimisto Reuters kertoi. Android Centralin mukaan korjaus on tosin vasta saatavilla Etelä-Koreassa, mutta laajemman jakelun odotetaan alkavan pian.

S10 ja Note 10 edustavat Samsungin puhelinmalliston terävintä kärkeä, mutta niiden sormenjälkitunnistuksesta paljastui vakava ongelma. Jos puhelimessa käyttää ulkopuolista ja silikonista näyttösuojusta, voi puhelin hyväksyä minkä tahansa sormenjäljen.
Samsung oli kehunut uusinta sormenjälkitunnistustaan vallankumoukselliseksi, mutta ongelman paljastumisen jälkeen ihmiset ovat esitelleet tunnistuksen huijaamista jopa kakihedelmillä ja nukeilla. Eri pankit alkoivat estää kirjautumisyritykset sovelluksiinsa S10- ja Note 10 -puhelinten sormenjäljillä.

Samsungin mukaan ohjelmistopäivityksen saavat ilmoituksen ne käyttäjät, jotka ovat rekisteröineet biometriset tietonsa. Yhtiö suosittaa päivityksen asennuksen jälkeen poistamaan vanhat sormenjälkensä puhelimen tiedoista ja antamaan sormenjäljen uudestaan ilman näyttösuojusta.

Vielä jää nähtäväksi, poistaako ohjelmistopäivitys ongelman todella pysyvästi.

Myös Googlen huippupuhelimen Pixel 4:n tunnistuksessa on ollut ongelmia. Kasvontunnistus hyväksyy omistajan naaman, vaikka hänellä olisi silmät kiinni. Google on luvannut korjata ongelman ohjelmistopäivityksellä, mutta sitä ei ole ehkä luvassa vielä kuukausiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt