Kokeiletko jo uutta hittisovellusta? Älä anna laskun yllättää

Julkaistu:

Sovellukset
Suositun kuvasovelluksen ilmainen kokeilu voi päättyä laskuun, jos ei muista olla varuillaan.
Netissä leviää jälleen uusi kuvasovelluksen käyttöön liittyvä villitys. Puhelimiin asennettava Gradient Photo Editor -sovellus lupaa paljastaa keneltä julkkikselta sen käyttäjä näyttää. Sovellus tekee vertailun neljällä kasvokuvalla, joiden perusteella sovelluksen käyttäjän kasvokuva muuttuu asteittain julkkiksen kasvoiksi.

Gradient on esimerkiksi Applen App Store -sovelluskaupassa ykköstilalla Kuvat ja videot -luokassa.

Sovellusta on testannut esimerkiksi yhdysvaltalainen talkshow-vetäjä Jimmy Kimmel, melko tunnettu henkilö itsekin.
Jos et näe Twitter-päivitystä yllä, voit katsoa sen tästä.

Sovelluksen antamat tulokset voivat joskus olla hieman yllättäviä.
Jos et näe Twitter-päivitystä yllä, voit katsoa sen tästä.
Jos et näe Twitter-päivitystä yllä, voit katsoa sen tästä.

Enemmän ja vähemmän osuvia Gradient-kuvia löytyy Twitteristä paljon.

Ilmaiskokeilua voi seurata lasku

Harmittomalta huvilta vaikuttavan sovelluksen lataajien kannattaa kuitenkin huomata, että sen käytöstä voi seurata myöhemmin lasku. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi, mutta sen käyttäminen vaatii maksullisen tilauksen tekemistä. Sovelluksen saama suosio johtuu kuitenkin osittain siitä, että laskutus ei ala heti, joten sitä voi käyttää myös vähän aikaa ilmaiseksi, kertoo Gizmodo-verkkolehti.

Gradientin viikkotilaus maksaa 4,99 dollaria ja kuukausitilaus 8,99 dollaria. Vuoden tilaus maksaa jo 130 dollaria.

Ennen laskutuksen alkua on kuitenkin kolmen päivän ilmainen kokeilujakso. Jos aikoo kokeilla sovellusta ilmaiseksi vain kokeilujakson ajan, kannattaa muistaa pari asiaa.

Pelkkä sovelluksen poistaminen puhelimesta ei poista sen tilausta. Saatat siis saada sovelluksen tilauksesta laskun, vaikka olisit jo poistanut sen.

Oikea tapa on mennä esimerkiksi iPhone-puhelimessa oman tilin asetuksiin, jotka löytyvät App Store -sovelluksen oikeasta yläkulmasta pyöreän kuvalinkin takaa. Tästä aukeavalta sivulta löytyy Tilaukset-linkki, josta pääsee poistamaan jatkuvia tilauksia. Android-puhelimissa tilaukset löytyvät esimerkiksi Google Play -sovelluksesta asetusvalikosta.

Tilaus on myös muistettava peruuttaa jo parin päivän jälkeen. Vaikka ilmaiskäyttö kestääkin kolmisen päivää, sovelluksen ehdoissa sanotaan, että tilaus on peruutettava 24 tuntia ennen seuraavan laskutuskauden alkua. Jos siis poistat sovelluksen vasta kolmantena päivänä, joudut todennäköisesti maksamaan ensimmäisestä tilausjaksosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt