Viranomaiset tutkivat iPhonen rajoitusta – epäillään rikkovan lakia

Julkaistu:

Mobiilimaksaminen
EU-komissio tutkii, rikkooko Apple EU:n lainsäädäntöä rajoittamalla iPhonen nfc-toiminnon käyttöä.
EU-komission kilpailuviranomaiset tutkivat, rajoittaako omaa mobiilimaksuratkaisuaan tarjoava Apple kilpailijoiden mahdollisuuksia EU:n lakeja rikkovalla tavalla, kertoo Mlex-sivusto.

Apple on laajentanut omaa Apple Pay -mobiilimaksuratkaisuaan vähitellen myös Eurooppaan. Suomessa se toimii muun muassa Nordean, Danske Bankin, Aktian ja American Expressin korteilla.

Euroopan komissio kysyi viime kuussa pankeilta ja muilta maksunvälittäjiltä, suosivatko Applen laitteet Apple Pay -ratkaisua muihin maksutapoihin verrattuna.

Apple ei tunnetusti anna kilpailevien maksusovellusten käyttää iPhone-puhelimien ja Apple Watch-kellojen nfc-toimintoa, jonka avulla laitteilla voi maksaa samaan tapaan kuin lähimaksuominaisuudella varustetuilla pankkikorteilla, eli pitämällä niitä kauppojen lähimaksulukijoiden lähellä. Arvostelijoiden mukaan nfc-lähimaksun helppokäyttöisyys antaa Applelle kilpailuedun iPhone-puhelimissa.

Applen mukaan yhtiö on estänyt nfc-sirun käytön muilta maksuratkaisuilta turvallisuussyistä.

Esimerkiksi Android-puhelimissa useat maksuratkaisut voivat käyttää puhelimien nfc-toimintoa, vaikka Google tarjoaa myös omaa Google Pay -ratkaisuaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt