Google yllätti: Paljasti tärkeän tiedon seuraavasta Androidista

Google vahvisti seuraavan Android-version ennen kuin nykyinenkään on ennättänyt kovin pitkälle.

15.10.2019 7:00

Android 10 on vasta tavoittamassa suurta osaa puhelimista, mutta Googlessa on katsottu, että aika on jo sopiva seuraavan version ilmoittamiselle. 9to5Googlen mukaan Google mainitsi Android 11:n ensimmäistä kertaa Android-sovelluksessaan, joka julkaistiin pian alkavaa Android Dev Summit -kehittäjätapaamista varten.

Sovelluksessa mainitaan tilaisuus nimeltä Preparing for Scoped Storage in Android 11. Nimi ei ole sinänsä yllättävä. Google hiljattain luopui Androidin versioita kuvaavista ja aakkosellisesti etenevistä jälkiruokanimistä, kuten Nougat tai Pie, ja näyttää noudattavan nyt Android 10:n viitoittamaa tietä pysytellen pelkissä numeroissa.

Mikäli Android 11 todella on lopullinen nimi, sen kertominen julkisesti näin varhain poikkeaa rajusti Googlen aiemmasta käytännöstä. Esimerkiksi Android 10:n nimi paljastettiin vain viikkoja ennen sen julkaisua syyskuussa.

Tilaisuuden aihe, Android 11:n ominaisuus nimeltä "scoped storage", on sekin huomionarvoinen. TechRadarin mukaan kyseessä on tapa hallita sitä, mihin tietoon ja tiedostoihin sovelluksilla on pääsy. Tietoturvaa ja tietojen käsittelyn nopeutta parantava toiminto oli tulossa jo Android 10:een, mutta TechRadarin mukaan sitä lykättiin kehittäjien vastustuksen vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?