MobilePay saa toivotun uudistuksen

Julkaistu: , Päivitetty:

Mobiilimaksaminen
Jatkossa raha alkaa siirtyä viiveettä eri pankkien asiakkaiden välillä. Pankit tulevat mukaan omalla aikataulullaan.
MobilePay-rahansiirtopalvelun maksuviive katoaa, kun raha siirtyy jatkossa käyttäjältä toiselle reaaliaikaisesti. Jatkossa vastaanottaja näkee rahat tilillään heti niiden lähettämisen jälkeen.

Rahojen siirtäminen edellyttää, että myös vastaanottaja on rekisteröitynyt MobilePayn käyttäjäksi.

Tähän asti välitön rahojen siirtyminen on koskenut Danske Bankin asiakkaita. Muiden pankkien osalta muutos liittyy niiden liittymiseen SEPA Instant Credit Transfer -palveluun.

Aikataulu on pankkikohtainen. OP, Nordea, Säästöpankit, Handelsbanken, ja POP Pankki tukevat SEPA Instant Credit Transfer -palvelun maksujen vastaanottamista, eli niiden asiakkaille MobilePay-maksut siirtyvät jatkossa välittömästi.

Aktian Konseptit & strategia -yksikön johtaja Max Sundström kertoo, että pankilla on suunnitelmia asian suhteen, muttei vielä tarkempaa aikataulua. Myöskään S-Pankki ei ole mukana SEPA Instant Credit Transferissa, vahvistaa viestintäpäällikkö Kaisa Pennanen.

Reaaliaikainen rahansiirto on MobilePayn pyydetyimpiä ominaisuuksia, sanoo MobilePay Finland Oy:n toimitusjohtaja Anniina Heinonen.

Koska kyse on eurooppalaiseen pankkistandardiin pohjautuvasta palvelusta, viiveettömät pankkien välillä rahaa siirtävät pikasiirrot tulevat osaksi myös muita samaan tekniikkaan pohjautuvia sovelluksia.

Tämän ja ensi vuoden aikana ratkeaa pitkälti, mihin palveluun kuluttajat siirtyvät vertaismaksamisessa. Tanskalaisen MobilePayn ohella markkinoilla on useita vaihtoehtoja. Suomalaisilla Nordealla ja OP:llä on oma Siirto-maksupalvelunsa. Lisäksi amerikkalaiset PayPal, Google Pay ja Apple Pay tavoittelevat etenkin yritysten rahavirtoja.
Ihmisten välisten rahansiirtopalvelujen käyttäminen on kuluttajille maksutonta. Palveluiden tarkoituksena on päästä käsiksi yritysmaksamisen tai ostosten maksuliikenteeseen, mistä voi periä maksun.

Korjaus kello 13.45: S-Pankki ei ole mukana Instant Credit Transfer -palvelussa, joten reaaliaikaiset rahansiirrot pankin asiakkaille eivät ole mahdollisia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt