Telialta odotettu 5g-ilmoitus: Liittymät, puhelimet ja reitittimet myyntiin

Julkaistu:

5g
Telia luottaa Huaweihin ja Samsungiin 5g-puhelimissa ja laajentaa verkkoa pian uusiin kaupunkeihin.
Teleoperaattori Telia ilmoitti keskiviikkona aloittavansa 5g-laitteiden ja liittymien myymisen Suomessa. Tarkoitus on tarjota asiakkaille mahdollisuus ”kokeilla tulevaisuuden verkkoa etujoukoissa”.

– Nyt on oikea aika aloittaa 5g-palveluiden tarjoaminen laajalle asiakaskunnalle, sanoo Telian 5g-ohjelmasta Suomessa vastaava johtaja Janne Koistinen tiedotteessa.

Telia tarjoaa aluksi kahta 5g-älypuhelinta, jotka ovat Huawei Mate 20 X 5G ja Samsung Galaxy S10 5G. Mobiililaajakaista-asiakkaille myyntiin tulee Nokia 5G FastMile- ja Huawei 5G CPE Pro -reitittimet. Vain Huawein laitteet ovat välittömästi toimitettavissa myynnin alkaessa.

Liittymissä tarjolla on puhelinten 1000 ja 450 Mbit/s -maksiminopeuksiin yltävät Rajaton-paketit (49,90 ja 39,90 euroa kuukaudessa) ja mobiililaajakaistan 1000 Mbit/s Yhteys mukaan -liittymä (44,90 euroa kuukaudessa).

Telian 5g-verkko on toiminut aluksi osissa Helsinkiä, Vantaata ja Oulua. Nyt verkon rakentamista kiihdytetään niin, että 5g kattaisi vuoden lopussa osia Suomen seitsemästä suurimmasta kaupungista.

5g:n hyödyt ovat toistaiseksi pitkälti teoreettisia ja samoin tulee suhtautua verkon ilmoitettuihin maksiminopeuksiin. Tekniikalla sinänsä on potentiaalia aiheuttaa mobiilipalveluiden ja esineiden internetin vallankumous, mutta tavallisella kuluttajalla ei ole kauppaan kiirettä.
Kilpailijoista Elisa on jo aloittanut 5g-liittymien ja -laitteiden myymisen. DNA:lta odotellaan vastaavaa lanseerausta piakkoin.

Lue lisää:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt