Samsungin uutuuspuhelimen suuri arvoitus ratkesi

Julkaistu:

Galaxy Fold
Samsungin huippukallis erikoispuhelin saattaa testinen perusteella kestää vain kolme vuotta.
Samsungin taittuvalla näytöllä varustettu 2100 euron Galaxy Fold -älypuhelin on tullut myyntiin alkuvaikeuksien jälkeen.
Puhelimen lyhyen, mutta värikkään historian vuoksi moni epäilee edelleen näytön kestävyyttä. Cnet selvitti omassa testissään, että laitteen kestävyyden raja tulee vastaan noin 120 000 taiton kohdalla. Cnet yritti saada puhelimen kestämään 200 000 taittoa, mikä vastaisi noin viiden vuoden käyttöä. Kävi kuitenkin niin, että 119 380 taiton jälkeen sarana oli vahingoittunut ja näyttö puoliksi pimentynyt.

Laitevakuuttaja SquareTraden erillisessä testissä samalla taittolaitteella Fold taitettiin 120 000 kertaa, mikä vastaa kolmen vuoden käyttöä. SquareTraden testissä jo noin 18 500 taiton kohdalla puhelimen näyttöön ilmestyi näkyvä ja pysyvä kuolleiden kuvapisteiden möykky. Voit katsoa testistä lyhyen videon Youtubessa.

Sen jälkeen näyttö kesti ilman lisävahinkoja SquareTraden täydet 120 000 taittokertaa, joskin kerran näyttö lakkasi tilapäisesti toimimasta. Myöskään sarana ei enää toiminut yhtä jouhevasti testin jälkeen. Puhelin oli kuitenkin yhä käyttökelpoinen.

Samsung on luvannut puhelimen kestävän 200 000 taittokertaa, mikä vastaa viiden vuoden käyttöä. Tähän Fold ei testeissä aivan täysin yltänyt, joskin raju ja jatkuva taittaminen koneellisesti voi tuottaa erilaisen tuloksen kuin tosielämän käyttö. Kyseessä ovat muutenkin yksittäistestit, joita ei tule pitää kovin tieteellisinä. Ne ovat korkeintaan suuntaa-antavia.

Vakuutusyhtiön testissä Fold myös tiputettiin maahan kahdella eri tavalla sen mukana tulleessa kotelossa ja kummassakin tapauksessa puhelin oli sen jälkeen käyttökelvoton.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt