Microsoft julkaisi Surface Duo -tabletin, Surface Neo -puhelimen, Surface Laptop 3 -kannettavan ja, Surface 7 Pro- sekä Surface X Pro -tabletit - Mobiili - Ilta-Sanomat

Microsoftin jymy-yllätys: Julkaisi puhelimen ja uuden Windowsin

Microsoft julkaisi uuden sukupolven kannettavia laitteitaan, mutta mukana oli yllättäen myös taittuvanäyttöinen puhelin ja tabletti.

Surface Duo on Microsoftin näkemys taittuvasta puhelimesta.

3.10.2019 9:26

Microsoft on julkistanut uusia mobiililaitteita. Julkistuksen myötä Microsoft palasi puhelinvalmistajaksi, sillä uusien tuotteiden joukossa oli Surface Duo -niminen taittuva puhelin.

Surface Duo on Android-pohjainen puhelin.

Surface Duo on kaksiruutuinen taittuva Android-puhelin, jossa on kaksi 5,6-tuumaista näyttöä. Yhdessä nämä aukeavat 8,3 tuuman yhtenäiseksi ruuduksi. Laitteen voi myös taittaa kokonaan auki, jolloin siinä on näyttö molemmilla puolilla.

Toisin kuin Samsungin ja Huawein laitteissa, itse näyttö ei taitu.

Surface Neo -tablettia voi käyttää virtuaalisella tai fyysisessä näppäimistöllä.

Microsoft julkisti toisenkin taittuvanäyttöisen laitteen, Surface Neon. Kyseessä on tabletti, jossa on kaksi 9 tuuman lcd-näyttöä. Laite kokonaan avattuna ruudut vastaavat 13 tuuman näyttöä.

Windows 10X nähdään laitteissa vasta ensi syksynä.

Surface Neo perustuu uuteen versioon Windowsista, Windows 10X:ään. Kyseessä on kaksinäyttöisille laitteille ja mobiilikäyttöön räätälöity versio Windows 10:stä.

Ulkoisesti se on hyvin samankaltainen kuin nykyinen Windows 10. Se on kuitenkin erilainen etenkin virrankäyttöominaisuuksiltaan. Lisäksi vanhemmat Windows32-sovellukset suoritetaan erillisessä eristetyssä toimintatilassa.

Kaksinäyttö-Windows ei tule markkinoille ainakaan vuoteen. Microsoft lupaa sitä syksylle 2020, jolloin sitä käyttävät yhtiön omien laitteiden lisäksi suurten tietokonevalmistajien vastaavat.

Surface Laptop 3:sta tuli kaksi versiota. AMD:n prosessorilla varustetulle kuluttajalaitteelle luvataan kovasti tehoa.

Surface Laptop 3 jatkaa Microsoftin tabletin ja kannettavan hybridiä. Laite toimii täysimittaisena kannettavana tietokoneena, mutta sen näyttö on irrotettavissa itsenäiseksi tabletiksi.

Laitetta tulee kahtena versiona. Surface Laptop 3 13” perustuu Intelin 10. sukupolven Core-suorittimiin. Sen sijaan kuluttajille räätälöity Surface Laptop 3 15” sisältää AMD:n Ryzen-suorittimen, mitä voi pitää pienenä yllätyksenä.

Laitteet eivät sijoitu luokkansa halvimpiin, sillä niiden hinnat lähtevät 1200 eurosta (13”) ja 1400 eurosta (15”).

Surface Pro X on tabletti, mutta sille tarjotaan lisävarusteiksi suojakuorena toimivaa näppäimistöä ja kynää.

Lisäksi Microsoft julkisti uudet versiot Surface-tabletistaan. Nämä kulkevat nimellä Surface Pro 7 ja Surface Pro X. Jälkimmäinen on ultraohut malli, jossa on Qualcommin Microsoftille räätälöimä suoritin.

Seiskamallin hinnat ovat edullisimmillaan Suomessa 930 euroa ja X-version 1170 euroa.

Kaikkia näytöllisiä Surface-laitteita yhdistä se, että ne ovat käytettävissä Microsoftin Surface Pen -kynäohjaimella. Apple päätyi jokunen aika sitten kopioimaan ohjauskynän omien iPad Pro -tablettiensa oheislaitteeksi.

Microsoft seuraa monien muiden laitevalmistajien jälkiä nappikuulokkeillaan.

Edellisten lisäksi Microsoft julkisti myös langattomat Surface Earbuds -nappikuulokkeet. Julkistus voidaan nähdä osana isoa trendiä, sillä vastaavia kuulokkeita on nähty jo muun muassa Applelta, Samsungilta, Huaweilta ja Nokia-merkkisinä HMD:ltä.

Lisäksi Microsoft julkisti lisälaitteita, kuten hiiriä ja näppäimistöjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?