WhatsApp testaa kiisteltyä ominaisuutta – muuttaa viestintää radikaalisti

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsApp testaa alun perin Snapchatista tuttuja katoavia viestejä.
WhatsAppiin on tulossa uusi ominaisuus. Jatkossa sovelluksella voi lähettää katoavia viestejä, kertoo pikaviestimen kehitystä seuraava WABetaInfo. Tiedot perustuvat sovelluksen 2.19.275 esiversioon Androidille.

Kun WhatsApp-viestittelyssä ottaa käyttöön katoavien viestien toimintatilan (disapperaring messages), keskusteluun lähetetyt viestit katoavat erikseen määritellyn ajan kuluttua. Testiversiossa vaihtoehdot ovat 5 sekuntia tai 1 tunti.

Ominaisuuden saapumisajankohdasta sovelluksen perusversioon ei ole tiedossa. Se saattaa saapua myös eri muodossa tai se saatetaan perua ennen julkaisua.

Katoavien viestien idea ei ole WhasAppin oma. Sen toi ensimmäisenä Snapchat, ja sen jälkeen sen on kopioinut itselleen myös Telegram.

Uutta ominaisuutta voi pitää kiistanalaisena, sillä se voi luoda väärän illuusion luottamuksellisesta viestinnästä. Vaikka viesti on pikaviestimessä määriteltävissä katoavaksi, se on näkyessään silti aina kopioitavissa. Siitä on mahdollista ottaa kuvakaappaus tai valokuva puhelimen ruudulta.

Epävarmaa on myös, poistetaanko katoavat viestit myös WhatsAppin palvelimilta. Facebookin omistama pikaviestin sai taannoin ikävää julkisuutta siitä, että jälkikäteen poistetuissa viesteissä olevat kuvat eivät deletoituneet kaikkien käyttäjien puhelimista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt