Päivitä heti: Apple paikkaa iPhone-puhelimista vakavan tietoturva-aukon – parannus luvassa myös akun kestoon

Julkaistu:

iPhone
Apple jakaa iPhone-puhelimille jo toista paikkausta pulmalliseen iOS13-käyttöjärjestelmään. IOS13-version käyttäjien kannattaa asentaa päivitys mahdollisimman pian.
Apple on julkistanut jo toisen paikkauksen iPhone-puhelimien iOS13-käyttöjärjestelmäänsä. Vasta reilu viikko sitten jakoon tullut iOS13 sai viime viikolla iOS13.1- sitten iOS13.1.1-korjaukset.

IOS13:ssa huomattiin pian julkaisun jälkeen useita pulmia sekä vakava tietoturva-aukko. Yhtiö on tiedottanut käyttöjärjestelmän aukosta, joka antoi puhelimeen asennettaville kolmannen osapuolen tekemille näppäimistöille täyden oikeudet välittää kaiken näppäimistöillä kirjoitetun puhelimesta nettiin.

Aukko löytyy Applen uudesta tableteille tarkoitetusta iPadOS-käyttöjärjestelmästä.

Uusi paikkaus korjaa myös muita iOS13-version vikoja. Käyttöjärjestelmä saattoi esimerkiksi estää puhelimen tietojen palauttamisen aiemmin tehdystä varmuuskopiosta.

Lisäksi päivitys saattaa parantaa akun kestoa, sillä joidenkin käyttäjien mukaan iPhonen akku on kulunut tavallista nopeammin iOS13-päivityksen jälkeen.

Kaikkia iOS13-päivityksen ongelmia uusi korjaus ei silti ratkaise. Esimerkiksi iPhonen omassa sähköpostiohjelmassa ei pysty hakemaan viestin sisällöstä, vaan ainoastaan lähettäjistä ja viestien otsikoista. Sähköpostiohjelma ei aina tunnista viestiä luetuksi, vaan näyttää luettuja viestejä uusina. Joillakin on myös ollut ongelmia viestien lähettämisen ja vastaanottamisen kanssa.

Jos ei ole vielä päivittänyt iPhone-puhelimelle lainkaan iOS13-versiota, kannattaa ehkä odottaa, kunnes käyttöjärjestelmän viat on saatu korjattua. Applen seuraava iOS13.2-päivitys on jo edennyt niin sanottuun beta-testausvaiheeseen rajatulle käyttäjäjoukolle, kertoo The Verge-verkkolehti. Todennäköisesti seuraavan korjauspäivityksen julkinen jakelu on siis todennäköisesti lähellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt