Puhelimen näyttö voi aiheuttaa hälytyksen uusissa iPhoneissa – tästä on kyse

Julkaistu:

iPhone
Apple alkaa esittää ilmoitusta uusien iPhone-puhelimien näytöissä, jos niitä ei ole vaihdettu valtuutetuissa huoltoliikkeissä.
Apple julkaisi tukiartikkelin uusien iPhone 11-, 11 Pro- ja 11 Pro Max -puhelinten omistajille. Cnetin uutisoiman artikkelin mukaan iOS-käyttöjärjestelmä esittää näytöllä viestin "Important Display Message", jos puhelimen alkuperäisen näyttö on vaihdettu muuhun kuin Applen tuottamaan malliin.

Ilmoituksen mahdollinen suomenkielinen versio ei ole vielä tiedossa. Samassa yhteydessä Apple sanoo, ettei se pystynyt varmistamaan että iPhonessa on aito Applen näyttö. Apple esittää tämän ilmoituksen lukitusnäytöllä neljän päivän ajan, minkä jälkeen se siirtyy löydettäväksi iPhonen asetuksista.

Varoitus muistuttaa vahvasti Applen aiemmin akuista antamaa ilmoitusta. Yhtiö alkoi kesällä esittää iPhoneissa ilmoitusta akun huollon tarpeesta, jos se oli vaihdettu muualla kuin Applen valtuuttamassa paikassa. Ilmoitus koski myös tilanteita, joissa puhelimeen vaihdettiin aito Applen akku.

Lue lisää:
Epäselväksi jäi, voiko myös näyttövaroitus ilmestyä vaikka siihen olisi vaihdettu aito Applen näyttö jossakin epävirallisessa liikkeessä.

Apple huomauttaa artikkelissaan, että epävirallinen näyttö ei välttämättä tunnista kosketuksia yhtä hyvin, voi vääristää värejä ja olla epätasaisen kirkas. Myös akku saattaa kulua tavallista nopeammin.

Puhelin saattaa myös esittää viestin, että Apple on päivittänyt tämän iPhonen laitetiedot. Tietoja käytetään mahdollisia tulevia huoltoja varten. Uutispalvelu ZDNet veikkaa, että Apple ei esimerkiksi ota vastuuta jos uuden iPhonen akku pettää epävirallisen näytön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt