Kiinalaisvalmistajalta erikoinen huippupuhelin: Hinta yli 2500 euroa – eikä sitä välttämättä saa rahallakaan

Kiinalaisvalmistajan uusi puhelin on varsin erikoinen ja kenties ei niin käytännöllinen. Siitä pyydetään kuitenkin huippuhinta, joskin älä odota sitä lähikauppaan.

Kiinalaisen Xiaomin perustaja ja toimitusjohtaja Lei Jun esitteli Mi Mix Alpha -puhelinmallin Pekingissä.

Xiaomi julkisti uuden älypuhelimen nimeltä Mi Mix Alpha, muun muassa The Verge kertoo. Suomeen vasta viime vuonna saapunut valmistaja on kiertänyt Alphan näytön kattamaan melkein koko puhelimen niin, että se katkeaa vasta takakannen kameramoduuliin.

Puhelimessa on 108 megapikselin kamera, joka käytännössä tuottaa 27 megapikselin kuvia. Erillistä selfiekameraa ei ole, vaan kamera yksinkertaisesti käännetään silloin kohti käyttäjää, ja tähtäys hoidetaan takanäytön avulla. Puhelimessa on Snapdragon 855+ -suoritin, 5g-tuki, 12 gigatavua ram-muistia, 512 gigatavua tallennustilaa ja 4050 mAh:n akku.

Puhelimen hinta on 19 999 juania, eli noin 2559 euroa. Vertailun vuoksi korkeista hinnoistaan tunnetun Applen kallein uusi iPhone maksaa 1679 euroa.

Mi Mix Alpha oli julkistustilaisuudessa kuvattavana lasikaapissa.

Toisin kuin iPhonet, Alpha ei kuitenkaan ole tulossa massa­markkinoille, vaan sitä valmistetaan rajoitetusti myynnin alkaessa joulu­kuussa. Xiaomi itsekin luonnehtii Alphaa konsepti­puhelimeksi. Näytön vuoksi siihen liittyy kysymyksiä ainakin kestävyydestä ja käytännöllisyydestä. Kuinka esimerkiksi puhelinta voi käyttää ilman toistuvia vahinko­painalluksia?

Niin erikoinen kuin Mi Mix Alpha onkin, häviää se silti kummallisuudessaan Xiaomin tammikuussa esittelemälle prototyypille, jonka näyttö taipuu kahdesta kohdasta muuttaen ensin tablettia muistuttaneen laitteen taskuun sopivaksi vempeleeksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?