Toivottavasti et lähettänyt kuvaa väärälle vastaanottajalle – WhatsAppista löytyi ikävä vika

rac

Julkaistu:

WhatsApp
WhatsAppin viestien deletoinnissa on vakava puute, jolle käyttäjät eivät voi mitään. Asiasta kertoo The Hacker News.
Yllä olevalla videolla näytetään, miten WhatsApp-viestien poistaminen toimii.

Facebookin omistaman pikaviestisovellus WhatsAppin toiminto jo lähetettyjen viestien tuhoamiseksi on puutteellinen, asiaa penkonut hakkeri Shitesh Sachan kertoi The Hacker Newsille. Jo lähetetyn viestin voi poistaa vastaanottajilta noin tunnin ajan lähettämisestä. Mutta tilanne on toinen, jos kyseessä on kuvan tai videon kaltainen mediatiedosto ja vastaanottaja käyttää iPhonea.
Sachan havaitsi, että oletusasetukset pitävät mediatiedostot, kuten kuvat tai videot, yhä vastaanottajan iPhonessa, vaikka lähettäjä olisi nimenomaan painanut omassa puhelimessaan aikarajan puitteissa "poista kaikilta". Tämä ilmeisesti liittyy Applen käytäntöön, missä muut sovellukset eivät saa tehdä muutoksia Kameran rulla -albumin tiedostoihin ilman käyttäjän lupaa.

WhatsApp ei kuitenkaan tee tätä puutetta omassa ohjeartikkelissaan selväksi. Siellä sanotaan epämääräisemmin, että vastaanottajat saattavat nähdä viestisi ennen sen poistamista tai jos poisto ei onnistunut. WhatsApp totesi Sachanille, että toiminto ei takaa viestin pysyvää poistoa ja on suunnattu viestien näkymiseen WhatsAppissa.

Androidissa poista kaikilta -valinta todella hävittää mediatiedostot vastaanottajien valokuvagalleriasta.

Toki viestin poistoon jälkikäteen liittyy myös riski siitä, että vastaanottajat ovat sen jo nähneet. Tästä näet ilmoituksen WhatsAppissa.
Vastaanottaja voi tehdä viestistä myös kuvakaappauksen, mutta siitä WhatsApp ei ilmoita lähettäjälle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt