Microsoftilla erikoinen patentti vetämässä – tuoko puhelimiin suuren muutoksen?

Julkaistu:

Microsoft
Yleensä puhelimia halutaan kaikin keinoin suojata nesteiden joutumiselta niiden sisuksiin. Microsoftin suunnitelmissa nesteet ovat sisällä jo valmiiksi.
Microsoft hakee patenttia uudenlaiselle saranalle, jota voitaisiin käyttää taittuvanäyttöisissä laitteissa. Hakemuksesta uutisoi muun muassa Digital Trends. Saranassa on sisällä nestettä tai vaihtoehtoisesti kaasua, jonka tarkoitus on auttaa näyttöä vääntymään erilaisiin asentoihin.

Toisaalta saranaratkaisun tarkoituksena on vähentää taittuvan näytön rasitusta ja estää vieraiden aineiden pääsyä saranaan. Tähän ongelmaan kompastui Samsungin taittuvalla näytöllä varustettu Galaxy Fold -älypuhelin, joka pääsi vasta nyt myyntiin kuukausia aiottua myöhemmin.

Microsoftin mukaan nesteenä voi toimia vaikkapa kasviöljy, kunhan se liikkuu hitaasti saranan onkaloissa puhelimen normaaleissa käyttölämpötiloissa.

Koska kyseessä on vasta patenttihakemus, ei valmista tuotetta kannata odottaa myyntiin kovin pian. On myös mahdollista, että hakemus ei johda mihinkään tai lopullisen tuotteen tarjoaa lisensoituna joku toinen yritys kuin Microsoft.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt