Mikä on oikea hetki ostaa iPhone? Näin puhelimen hinta laskee

Julkaistu: , Päivitetty:

IPhone
Hintavien Applen uutuuspuhelimien hinta laskee vuodessa noin viidenneksen.
Apple julkisti viime viikolla uudet iPhone 11- ja iPhone 11 Pro -puhelimensa. Puhelimien hinta asettui huomattavan korkealle.

Edullisin malli, eli pienimmällä muistimäärällä varustettu iPhone 11 maksaa 829 euroa. Eniten pääsee maksamaan 512 gigatavun iPhone 11 Prosta, jonka hinta on 1679 €.
Mutta mikä on oikea hinta ostaa iPhone? Netissä hintavertailutietoa kokoavan Hintaopas.fin mukaan puolessa vuodessa uuden puhelimen hinta on noin 10 prosenttia julkistushintaa halvempi.

Vuoden vanhan iPhonen hinta on laskenut mallista riippuen noin 20 prosenttia, kun uusien mallien julkistus koittaa.Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Kävijädatansa perusteella Hintaopas.fi kertoo myös kuluttajien havainneen asian. Vanhat mallit pitävät hyvin pintansa hintahauissa uutuuksiin verrattuna.

– Uutuusmallien suositushinnat ovat kuitenkin kohonneet vuosi vuodelta, eikä osa kuluttajista ole enää valmis pulittamaan niin korkeaa hintaa uudesta puhelimesta, sanoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett tiedotteessa.

Kuukausi iPhone X:n lanseerauksen jälkeen lokakuussa 2017 puhelin oli Hintaoppaassa kaikista puhelimista vasta 30:s. Samaan aikaan vanhempi iPhone 7 oli suosituin ja iPhone 8 viidenneksi suosituin.

Vaikka Applen puhelimista suurimman julkisuuden saavat huippumallit, yhtiö on samalla painanut alaspäin monien laitteiden hintaa. IDC:n laitepuolen johtava analyytikko Francisco Jeronimo huomautti heti julkistuksen jälkeen, että Apple haalii lisää asiakkaita aggressiivisella keskisarjan hinnoittelulla.
– Applen on kasvatettava asiakaskuntaansa niillä keskisarjan käyttäjillä, joilla ei ole varaa viimeisimpiin iPhoneihin. Niinpä uuden iPhone 11:n hinta sekä iPhone XR:n ja iPhone 8:n hinta yhdessä nyt julkistetun puhelimenvaihto-ohjelman kanssa auttaa Applea saamaan lisää käyttäjiä.

Korjaus kello 12.41: Halvin iPhone 11 maksaa 829 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt