KL: Jolla sai anteeksi miljoonavelat – odottaa tuottoja Venäjältä

Julkaistu:

Jolla
Rajusti tappiollinen Jolla odottaa parempia aikoja Kauppalehden haastattelussa.
Entisistä Nokian työntekijöiden vuonna 2011 perustama mobiiliyritys Jolla ylsi viime vuonna 2,26 miljoonan euron liikevaihtoon, mutta liiketappiota kertyi melkein viisi miljoonaa euroa. Tiukasta taloustilanteesta huolimatta toimitusjohtaja Sami Pienimäki on luottavainen, kertoo Kauppalehti.

Jolla on sai veloistaan 2,3 miljoonaa euroa anteeksi Business Finlandilta. Alkujaan laitevalmistuksessa näppinsä polttanut yhtiö on sittemmin keskittynyt Sailfish-mobiilialustansa edistämiseen ja on muuttunut kokonaan ohjelmistoyhtiöksi.

Viime vuonna venäläinen teleyhtiö Rostelecom osti Jollasta osuuden, mistä Pienimäki on odottanut merkittäviä hyötyjä. Jolla saa rahaa jokaisesta myydystä Sailfishiä ajavasta laitteesta.

– Kun asiakkaiden volyymit muuttuvat 6-numeroisiksi, tulos pomppaa, sadoista tuhansista alkaa tulla jo iso tulovirta, Pienimäki sanoi IS Digitodaylle joulukuussa.
Nyt Pienimäki arvioi Kauppalehdelle, että Sailfishillä on vahva asema Venäjällä. Yhtiön tilannetta auttaa venäläisen Votronin myöntämä 1,5 miljoonan euron laina. Jollan liiketoiminnan tulevaisuus kuitenkin nojaa lisenssituottoihin, ja toimitusjohtajan mukaan rojaltirahavirtaa sopii odottaa tänä vuonna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt