Apple julkisti iPhone 11:n, pelipalvelun, iPadin, älykellon, leffapalvelunsa hinnan...

Julkaistu: , Päivitetty:

Apple
Apple julkaisi uusia tuotteita. Uuden iPhonen, iPadin ja Apple Watchin julkistuksen lisäksi kuultiin leffa- ja pelipalveluiden yksityiskohdat.
Teknologiayhtiö Apple julkisti tiistai-iltana pääkonttorissaan Kaliforniassa uusia tuotteitaan. Yhtiö esitteli uutuuksia useammassa tuotekategoriassa.

IPhone 11


Illan odotetuin uudistus oli uusin iPhone. Näitä nähtiin kaksi, iPhone 11 ja iPhone 11 Pro.

Pro-mallissa on kolmoiskamera ja kyseessä on ensimmäinen puhelin, josta Apple käyttää Pro-nimitystä. Telekamerassa on nelinkertainen optinen zoom, minkä lisäksi tarjolla on laajakuva- ja ultralaajakuvakamera.

Pro-malli tulee kahdessa kokoluokassa, ja näytössä on oled-paneeli. Yhtiö käyttää näytöstä nimeä Super Retina XDR. Näyttöjen koko on 6,5 ja 5,8 tuumaa. Laitteiden nimet ovat iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max.

Apple käytti paljon aikaa kehuessaan uutta A13 Bionic -prosessoria, jonka yhtiö sanoo olevan tehokkaampi kuin missään muussa älypuhelimessa. Lisäksi valmistaja kehui etenkin prosessorin tekoäly- ja koneoppimisominaisuuksia.

Pro-mallin kuvausominaisuuksiin kuuluu ohjelmisto, joka ottaa useita kuvia kerrallaan ja räätälöi näistä kuvan, joka on Applen mukaan paras mahdollinen.


Perusmalli iPhone 11:ssa on 6,1-tuumainen näyttö.

Molemmissa iPhone 11 -malleissa on peruskameran ohella ultralaajakuvakamera, joka saa mahtumaan kuvaan enemmän. Vastaava on nähty muun muassa Samsungin ja Huawein kameroissa.

Apple kehui myös kameran kuvat tunnistavaa ohjelmistoa, jonka luvataan mahdollistavan paremman lopputuloksen ja korostavan yksityiskohtia. Tämä pätee myös automaattisesti aktivoituvaan yökuvaustilaan.

Muita kameroiden ominaisuuksia ovat laaja väritoisto, hidastuskuvat sekä 60 kuvaa sekunnissa tallentava 4K -videokuvaus. Yhtiö väitti videokuvan olevan laadukkainta älypuhelimessa nähtyä. IPhone 11:n perusmallin kameran optinen zoom ei ole kasvanut 2x:stä.

Samalla Apple esitteli uuden sanan, slofie (slow motion selfie), joka tarkoittaa hidastettua selfie-videota.

Puhelimen akulle luvataan tunti enemmän käyttöaikaa kuin edeltäville puhelinmalleille.

Uusien iPhonejen uutuuksiin kuuluu myös tilaäänitehoste sekä dolby atmos -tuki, tuki uusille wifi 6 -verkoille sekä veden- ja pölynkestävyys.

IPhone 11:n edullisin malli maksaa 699 dollaria, mikä on veroton hinta eikä käänny sellaisenaan Suomeen. Pro-mallin lähtöhinta on 999 dollaria ja Pro Max -mallin lähtöhinta 1099 dollaria. Laitteiden toimitukset alkavat syyskuun 20:s.

Apple kertoi pitävänsä iPhone 8:n sekä iPhone Xr:n myynnissä jatkossakin. Näiden Amerikka-hinnat asettuvat 449 ja 699 dollariin, millä Apple pyrkii saamaan asiakkaita älypuhelimien keskiluokasta ja ylemmästä keskiluokasta.

Apple lanseerasi myös vaihto-ohjelman, jossa uudesta puhelimesta saa alennuksen vanhan puhelimen palautuksen yhteydessä.

Apple ei ole puhunut 5g-verkoista iPhonen yhteydessä lainkaan.

IPad


Apple julkisti 7. sukupolven iPadin. Yhtiön kookkaimman iPadin retina-näytön koko kasvaa 9,7 tuumasta 10,2 tuumaan.

Laite on varustettu uudella suorittimella. Yhtiö vertasi laitteen tehoja pc:hen, jonka se sanoi jäävän tabletin jalkoihin. Lisäksi tablettiin voi kytkeä uudella liitäntätavalla kiinni täysikokoisen näppäimistön. tabletti tulee myös Applen omaa kynäohjausta.

IPadin käyttökokemusta on muutettu, ja käyttöliittymään on tullut monia uudistuksia. Apple eriytti taannoin iPad OS -käyttöjärjestelmän iOS:stä, minkä yhtiö sanoo parantavan mahdollisuuksia tabletin kehittämiseen.

Yhtiö painotti iPadin rungon olevan täysin kierrätettyä alumiinia. Malliston hinta alkaa 329 dollarista, mistä ei tosin voi johtaa suoraan Euroopan-hintaa. Laitteen toimitukset alkavat 30. syyskuuta.

Apple Watch


Apple aloitti tilaisuuden älykelloja koskevan osuuden esittelemällä Apple Watch -älykellojensa pelastamista ihmishengistä.

Applen uudessa Series 5 -älykellossa on koko ajan päällä oleva näyttö. Tämä on mahdollista uuden näyttötekniikan myötä, joka vaihtelee näytön päivitysnopeutta 1 ja 60 hertsin välillä. Tämä mahdollistaa koko päivän kestävän akun, vaikka näyttö on koko ajan päällä. 5. sukupolven Apple Watchissa on myös sisäänrakennettu kompassi.

Laitteessa on myös kaatumistunnistin sekä mahdollisuus hätäpuheluihin ilman puhelinta. Kallojen hinnat alkavat 399 dollarista, ja sim-mallit 499 dollarista.

Yhtiö pitää myös Series 3 -kellot valikoimissaan, ja pudottaa niiden hinnat 199 dollariin.

Yhtiö painottaa kellon terveysvaikutuksia. Apple käynnistää kelloon perustuvan kuulotutkimuksen sekä kuukautiskiertoon sekä naisten hedelmättömyyden kohdistuvan tutkimusprojektin. Yhtiö käynnistää myös sydäntutkimushankkeen.

Tutkimus tehdään Applen oman tutkimussovelluksen kautta, eikä tietoja kerätä kysymättä.

Apple Arcade


Apple julkisti myös osaksi App Storea tulevan Apple Arcaden. Kyseessä on pelitilauspalvelu, joka toimii iPhonella, iPadilla, Maceilla sekä AppleTV:llä. Palvelussa on yli 100 peliä, jotka eivät ole tarjolla kilpailijoiden palvelulla. Apple Arcade toteutetaan omana välilehtenään App Storessa.

Applen yhteystyökumppaneita ovat muun muassa maineikkaat pelitalot Konami ja Capcom sekä tuntemattomampi Annapurna Interactive.

Apple Arcade alkaa avataan 19.9, myös Suomessa. Palvelu maksaa Yhdysvalloissa 4,99 dollaria kuukaudessa, ja sitä edeltää ilmainen kuukauden kokeilujakso. Euroopan-hintaa ei vielä julkistettu.

Muun muassa Google ja Microsoft ovat julkaisseet omat pelitilauspalvelunsa jo aikaisemmin.

Apple TV+

Apple kertoi uutisia odotetusta Apple TV+ -videopalvelustaan. Yhtiö tuo ensimmäiset sisältönsä katsottavaksi marraskuun alussa. Se tulee yli sataan maahan, ja sen hinta on poikkeuksellisen halpa – 4,99 dollaria kuukaudessa. Lisäksi uuden puhelimen, tabletin tai tietokoneen ostaja saa palvelun vuodeksi käyttöönsä ilmaiseksi.


Yhtiö nosti esille yksinoikeustuotantojaan, jota kilpailijoilla ei ole. Eniten näkyvyyttä sai See-sarja, joka kertoo sokean ihmiskunnan näön palautumisesta. Toistaiseksi on auki, paljonko sisältöä palveluun tulee. Apple kilpailee samoilla markkinoilla muun muassa Netflixin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt