Odotettu nettiselain tuli viimein Androidille

Julkaistu:

Nettiselaimet
Vivaldi-selaimen odotettu mobiiliversio tuli Androidille
Vivaldi-selain saapuu Android-käyttöjärjestelmälle. Selainyhtiö on julkaissut tänään Google Play -sovelluskaupassa betaversion tietokoneella jo pidempään olleesta selaimesta. Mobiiliversiota on odotettu jo pitkään, sillä sitä on lupailtu jo aikoja sitten.

Selaimen mobiiliversion ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa tietojen synkronointi, muistiinpanotoiminnot, räätälöitävät kuvakaappaukset sekä välilehtien välillä siirtyminen pyyhkäisemällä.

Vivaldi-selain perustuu myös Googlen Chromen käyttämään Cromium-selainmoottoriin. Valmistajan mukaan siitä on kuitenkin poistettu paljon Googlen käyttämiä, yksityisyyden kannalta kyseenalaisia ominaisuuksia.

Vivaldin takana on Jon von Tetzchner, joka on myös alun perin Opera-selaimen takana. Opera on sittemmin myyty Kiinaan.

Von Tetzchner on kritisoinut Googlea toistuvasti käyttäjien yksityisyyden loukkauksista. IS Digitodayn haastattelussa viime vuonna hän vakuutti, ettei yhtiö kerää tietoja käyttäjistään eikä profiloi heitä.
Kehittäjän mukaan Vivaldi tekee sillä, että selaimen oletushakukone on sponsoroitu ja toisen, hieman pienemmän tulonlähteen muodostavat valmiiksi tulevat kirjanmerkit. Ne voi halutessaan poistaa. Hänen tämä tuo liikevaihtoa noin dollarin vuodelta käyttäjää kohden, mikä on suurilla käyttäjämäärillä hyvä bisnes.

Vivaldin tietokoneversion suurimpia plussia on sen muokattavuus ja mukautuvuus käyttäjänsä mieltymyksiin.
Androidin yksityisyyttä kunnioittavien markkinoilla on tungosta. Myös Firefox on julkaissut oman tiukasti tietoturvaviritetyn Firefox Focus -selaimensa, minkä lisäksi DuckDuckGo-hakupalvelulla on oma selaimensa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt