Puhelinhuolloissa on nyt ruuhkaa – kaksi syytä - Mobiili - Ilta-Sanomat

Puhelinhuolloissa on nyt ruuhkaa – kaksi syytä

Loman jäljiltä hajonneet puhelimet korjataan viimeistään arkeen palatessa.

Kesälomien jälkeen puhelimia tuodaan huoltoon paljon.

8.9.2019 7:00

Puhelinten korjauksessa koettiin ruuhkahuippu heinä-elokuun vaihteessa, kertoo vakuutusyhtiö LähiTapiola tiedotteessaan. Sen mukaan puhelinvahinkoihin liittyvät asiakasmäärät olivat heinäkuussa yli 1,5-kertaiset kevätkuukausiin verrattuna.

Syitä on kaksi: kesä ja koulun alkaminen. Lomalla puhelin voi joutua arjesta poikkeaviin tilanteisiin, kuten veteen rannalla. Toisaalta hajonneita näyttöjä siedetään loman ajan, kunhan puhelinta voi yhä käyttää. Lasten ja muiden puhelimet halutaan kuitenkin korjata viimeistään arkeen palatessa, mistä syntyy ruuhkaa korjausliikkeissä.

Yleisimmin vauriot tulevat näyttöön, runkoon tai akkuun. Myös varkauksista syntyvät vahingot ovat tyypillisiä. Vakuutusyhtiön mukaan etenkin uuden ja arvokkaan puhelimen näytön korjaus on silti kannattavaa, vaikka vauriot näyttäisivät pahoilta. Keskimäärin uudesta näytöstä joutuu pulittamaan 200 euroa.

Jonkinlainen korjauspiikki saattaa olla luvassa myös koulujen alkamisen jälkeen. Teleoperaattori DNA kertoi hiljattain, että moni vanhempi vaikuttaa oppivan kiinnittämään huomiota puhelimen kestävyyteen vasta kantapään kautta.

Monelle lapselle ostetaan ensimmäinen tai uusi puhelin juuri koulun alkua varten, mutta LähiTapiolan mukaan koululaisten puhelimissa myös käytetään hieman muita enemmän suojakuoria ja panssarilaseja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?