Samsungin ihmepuhelin tuli sittenkin myyntiin: Tämä kaikki meni uusiksi katastrofin jälkeen

rac

Julkaistu:

Taittuvat puhelimet
Samsungin viimein julkaisema Galaxy Fold -älypuhelin on arvioiden mukaan selvästi paremmin suojattu näytön vahingoittumiselta.
Samsung on tuonut epäonnisen taittuvanäyttöiseen Galaxy Fold -puhelimensa Etelä-Koreassa tänään. Laite oli määrä julkaista jo keväällä, mutta myyntiintuloa lykättiin useamman testilaitteen hajottua testaajien käsiin.

Yhtiö lupasi välittömästi muutoksia laitteisiin huhtikuisen fiaskon jälkeen.
Etelä-Korean jälkeen puhelin tulee myyntiin myös toisaalle. Suomen pitäisi alkuperäisten tietojen perusteella kuulua Foldin ensimmäisiin markkina-alueisiin.
Puhelimen korjattu versio on löytänyt tiensä myös testaajien käsiin. Sitä ovat hypistelleet muun muassa Cnet ja The Verge (video).

Puhelimessa oli kaksi ongelmaa. Näytön suojakalvo näytti siltä, että sen voi irrottaa ja lisäksi saranoista pääsi vieraita aineita näytön sisälle.

Ensimmäiseen ongelmaan suojakalvosta Samsung on puuttunut niin, että´nyt kalvo katoaa puhelimen reunojen alle. Nyt kenellekään ei pitäisi tulla edes mieleen, että kalvo on irrotettavissa.

Puhelimen saranan ylä- ja alapäähän on lisätty muoviset t-tapit, joiden tehtävänä on estää lian pääsy näytön sisälle sen ollessa taitettuna. Cnetin testaaja yritti pakottaa kynttä sisään suojatappien ohi, mutta ei onnistunut.

Itse näyttöä on vahvistettu paikoin uudella metallikerroksella, jonka pitäisi tehdä keskellä saranan kohdalla olevasta rypystä vähemmän näkyvä. Parannuksesta on kuitenkin vielä vaikea vetää lopullisia johtopäätöksiä.

Foldin avaaminen ja sulkeminen tuntui myös erilaiselta ja arviolta jämäkämmältä. Taitettuna näytön puoliskot ovat myös entistä lähempänä toisiaan estäen osaltaan lian pääsyä näytöille.

Ohjelmistopuolella ei ole tapahtunut isoja muutoksia, mutta alareunan navigointipainikkeet voivat nyt olla joko oikealla, keskellä tai vasemmalla näytön ollessa avattuna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt