HS: Nokia-puhelimet toivat 189 miljoonan euron tappiot - Mobiili - Ilta-Sanomat

HS: Nokia-puhelimet toivat 189 miljoonan euron tappiot

Nokia-puhelimia valmistava HMD Global teki viime vuonna 189 miljoonan euron tappiot, kertoo Helsingin Sanomat.

HMD julkaisee Nokia-puhelimia useassa hintaluokassa. Alkukesästä lanseerattu Nokia 2.2 on budjettiälypuhelimien markkinoille suunnattu runsaan 100 euron hintainen laite.

3.9.2019 9:14

Nokia-puhelimia lisenssillä valmistavan HMD Global Oy:n tilikauden tappiot nousivat 189 miljoonaan euroon viime vuonna. Edellisvuonna yhtiön tappio oli 65 miljoonaa euroa, kertoo Helsingin Sanomat.

HMD:n vuoden 2018 liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa. Vuotta aiemmin liikevaihto oli 1,8 miljardia. Yhtiö kertoi myyneensä viime vuonna 80 miljoonaa puhelinta, mikä on 10 miljoonaa edellisvuotta enemmän.

HMD:n tuotejohtaja Juho Sarvikas selitti tappioita HS:lle satsauksilla jakeluun ja tuotantoon sekä tuotekehityksellä, joka on kohdistunut etenkin tietoturvaan sekä 5g-puhelimiin.

Espoossa pääkonttoriaan pitävä valmistaja myy niin sanottuja ”vanilja-Android-puhelimia”, joissa ei tule mukana ulkopuolisia oheisohjelmia, ainoastaan Googlen omat ohjelmistot. Kamerasovellus on harvoja valmistajan itsensä puhelimeen toimittamia ohjelmia.

HMD Global ylpeilee nopeudellaan tietoturvapäivitysten sekä uusien Android-versioiden toimittamisessa puhelimiinsa. Counterpoint Research totesi taannoisessa selvityksessään, että Nokia-puhelimet saivat kaikkein nopeimmin Androidin 9- eli Pie-version.

Nokia osallistuu laitteiden tuotekehitykseen ja hyväksyy myyntiin tulevat HMD:n puhelimet. HMD Global maksaa myymistään puhelimista lisenssimaksun Nokialle, jolla ei ole taloudellista riskiä puhelimissa.

HMD:n odotetaan julkaisevan uusia Nokia puhelimia tällä viikolla IFA-messuilla Berliinissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?